Notícies

Les notícies publicades fa més de tres mesos es poden consultar a l'apartat hemeroteca.

 • Comissió Participativa Gent Gran

  Creada la comissió participativa de la Gent Gran per disposar d'un espai estable de col·laboració

  9 de setembre de 2022

  La regidoria de la Gent Gran fa una crida a les persones jubilades i pensionistes a formar part de la Comissió participativa de la Gent Gran. Es tracta d'un espai de treball col·laboratiu que es reunirà cada dos mesos de forma ordinària, però que té previst reunir-se cada cop que sigui necessari.

 • hidratació

  Estem ben hidratats?

  6 de setembre de 2022

  Perquè és important hidratar-se?
  Els líquids tenen múltiples funcions al nostre organisme, entre les quals es troben les següents:
  Regulen la temperatura del cosMantenen equilibri de sals mineralsRespiracióAbsorció al budell: eliminació per la femta (prevenció d’estrenyiment)Transporten nutrients a les cèl·lulesFiltració al ronyó: elimina tòxics (color orina)Mantenen elasticitat de la pell (teixits) 
   
  Quines condicions poden provocar que ens deshidratem?
  Perdem líquids amb...

 • Excavacions Mota Sant Pere

  El poblat Íber de la Mota de Sant Pere creix en importància després de les darreres excavacions

  23 d'agost de 2022

  La darrera intervenció arqueològica al jaciment de la Mota ha despertat l'interès dels mitjans de comunicació de tot el país. A banda de Canal Blau i Ràdio Cubelles, que s'hantornat a fer ressó de la trobada d'un nou barri íber i la descoberta de dos nous recintes, una llar de foc i un sacrifici d'una cabreta amb característiques úniques, altres mitjans com TV3 o diversos digitals com l'Eix Diari o Vilaweb, a través de l'Agència Catalana de Notícies, han recollit en les seves edicions...

 • Llega 700

  L'Ajuntament trasllada a Llega700 una queixa per les interferències generades a la TDT per l'encesa d'un repetidor de telefonia 5G

  27 de juliol de 2022

  L'Ajuntament de Cubelles ha traslladat a l'entitat Llega700, que treballa amb les operadores de telefonia per solucionar les afectacions a la recepció de TDT per les emissions de la tecnologia 4G i 5G, per l'afectació que pateixen els veïns del nucli antic i l'Eixample en la recepció de la televisió des del passat dilluns 25 de juliol. El Consistori ha demanat a Llega700 que prengui les mesures oportunes i urgents per evitar aquestes interferències, ja sigui aturant el repetidor o accelerant...

 • Verola del mico

  La verola del mico

  26 de juliol de 2022

  Què és la Verola del mico?
  La verola del simi és una malaltia zoonòtica, és a dir, un virus que es transmet dels animals als humans. Moltes malalties infeccioses són zoonosis, per exemple, la COVID-19 es creu que també ho és.
   
  Aquest virus té presència principalment a la selva tropical d’Àfrica central i occidental on alguns mamífers com els primats o algun rosegador poden transmetre-la a l’ésser humà, i rarament s’exporta a altres regions.

 • Onada calor 2

  Onada de calor

  25 de juliol de 2022

  A què anomenem onada de calor?
  Una onada de calor és un augment brusc i perllongat de la temperatura i humitat per sobre dels valors mitjans del clima d'una zona determinada. És un desastre més freqüent a l'estiu i afecta tant els éssers humans, com animals i collites, essent el fenomen climàtic que més morts causa.

RSS 2.0

Logotip CC Ajuntament de Cubelles
 • Plaça de la Vila, 1
 • 08880 Cubelles
 • Fax 938951023