Itinerari 4. Rutes per la natura


Plaça del Castell, Camí Ral, Serra de Sant Antoni, Turó del Avenc, Puigdetiula.

 

Dificultat mitjana. Sortir una mica d’hora facilitarà l’itinerari. Hi ha alguna rampa a la zona de la Serra de Sant Antoni i  Puigdetiula.

Durada: Quatre hores i quinze minuts, a peu.

100% Ciclable. Senders molt tancats per les branques dels pins joves en la zona de la Serra de Sant Antoni i baixada molt tècnica al Turó de l’Avenc i alguna pujada molt tècnica a la zona de Puigdetiula.

 

Es tracta d’un itinerari d’uns onze quilòmetres i d’una durada aproximada de quatre hores que ens portarà pel camí Ral, paral·lels a la carretera C-31 en direcció a Tarragona, al petit nucli de la Solana, per després veure per la part del darrere, la masia de mas Guineu. Passar al costat de la finca de mas Peirot i entrar al bosc serà tota una experiència, ja que sembla mentida que estiguem tan a prop del mar. El sender circula pel mig d’un bosc espès i força jove, i entremig dels arbres, per qui sap mirar, hi ha una caseta de pastor, que en aquestes contrades s’anomena mulassa.

 

Gairebé sense adonar-nos-en, pujarem la serra de Sant Antoni i el turó de l’Avenc, on podem buscar l’avenc de Sant Antoni. Aquí es pot veure la masia de cal Santó.

 

Després pujarem fins a una altra masia, la de Puigdetiula o Puig de Tiula per a alguns. Masia molt maca amb una xemeneia molt particular. Continuarem pujant fins a trobar el petit recorregut (PR 143, marques blanques i grogues) per baixar a Cubelles per la pineda més important de tot el municipi de Cubelles. Si se surt aviat al matí, podrem observar, amb una mica de sort, els esquirols.

 

Seguir el PR i arribar a Cubelles serà còmode i fàcil, i recordeu que a la plaça del Castell es pot visitar l’exposició permanent dedicada al pallasso Charlie Rivel.

 

Comença el Joc: https://tuit.cat/cm3ac

   • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023