Inscripció Ruta guiada Dones de 1767 8M

Inscripció Ruta guiada Dones de 1767 8M

8M Dia internacional de les Dones 2024

 

RUTA GUIADA “DONES DE 1767”  ITINERARI FEMINISTA PELS ESCENARIS DE LA REVOLTA DE LES DONES DE LA FITA.

 

Quan l’antic terme del castell de Cubelles es va dividir entre Cubelles i Vilanova, les dones es van revoltar i van plantar cara a les autoritats que havien vingut a fer la fitació. Duien una bandera prohibida, cridaven a la revolta amb el corn marí, i van plantar-se davant de l’ermita de Sant Antoni fins que van començar les detencions. Mentrestant, els regidors i les autoritats del poble s’havien amagat.

 

Coneix aquesta “sedició” de 1767 protagonitzada per dones cubellenques de totes les classes socials, llegint els documents del procés judicial al mateix lloc on van passar: transportem-nos a la Cubelles de 1767.

 

 

Punt de trobada: Plaça del Castell.

Hora: 11.00h. (durada aproximada 1h i 30 minuts)

Places limitades (activitat gratuïta)

 

Nota important: les inscripcions són individuals, s’ha d’omplir el formulari per cada visitant. Són places limitades, si quedeu fora de la inscripció envieu un correu electrònic a: igualtat@cubelles.cat, per si hi ha alguna anul·lació d’última hora.


  • * Camps obligatoris

 

 

 


Política de privacitat

L’informem que, d’acord amb el Reglament (UE) 679/2016, les seves dades seran incorporades en un fitxer propietat de l’AJUNTAMENT DE CUBELLES. Aquestes dades seran utilitzades per enviar-li informació sobre les notícies de l’Ajuntament de Cubelles. Per a la seva tranquil·litat, l’AJUNTAMENT DE CUBELLES ha pres totes les mesures previstes en la citada normativa per garantir la confidencialitat i seguretat de les seves dades. En cas que vostè vulgui exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació, oposició, supressió, limitació o portabilitat, ho podrà fer enviant un correu electrònic a l’adreça cubelles@cubelles.cat. Si desitja donar-se de baixa del servei Butlletí de notícies de l’Ajuntament feu clic aquí.


Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023