Restauradors locals a la cloenda de la Ruta del Xató
29 d'abril de 2008
En representació de l'Ajuntament de Cubelles van assistir l'Alcaldessa, Maria Lluïsa Romero, i el regidor de Dinamització Econòmica, Turisme i Comerç, Joan Besòs, a més dels representants de l'Associació d'Hostaleria i Comerç i dels restaurants locals
El 28 d’abril, i mitjançant un sopar que ha comptat amb la presència de tots els agents implicats en la Ruta del Xató 2007-2008, s’ha donat per acabada la temporada gastronòmica que les comarques de l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf, dediquen any rere any des de 1998, a un dels plats típics d’aquesta zona, el Xató.
Restauradors i membres de la junta de l’Associació d’Hostaleria i Comerç de Cubelles, tècnics municipals de Dinamització Econòmica, el regidor Joan Besòs, amb la presència també de l’Alcaldessa, Maria Lluïsa Romero van assistir dilluns a l’acte de cloenda de la Ruta del Xató que es va celebrar a l'Hotel Melià de Sitges. Aquesta temporada de la Ruta del Xató 2007-2008 ha comptat amb la participació de més de 100 restaurants, agrupats en els sis gremis de la zona, que han servit un total de més de 300.000 racions. A més, i com cada any, durant la temporada s’han realitzat nou xatonades populars a les poblacions de Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú, Sitges, El Vendrell, Canyelles, Cubelles, Calafell, Sant Pere de Ribes i Cunit, en les que els assistents han pogut degustar més de 20.000 racions d’aquest plat. La temporada d’enguany ha comptat amb Anna Barrachina com a Ambaixadora de la Ruta del Xató, qui en aquest acte de cloenda ha passat el testimoni, a la reconeguda Chef del Restaurant el Cingle de Vacarisses, Montse Estruch, reconeguda amb una estrella de la prestigiosa Guia Michelin.
Fent balanç d’aquesta temporada, tant els representants institucionals com dels Gremis afirmen el gran èxit d’aquesta temporada, així com la gran acollida entre els participants en la Ruta del Xató, que van creixent any rera any, consolidant-se com una oferta de qualitat a la vegada que un important agent dinamitzador dins d’aquestes comarques.