La nova temporada de la Ruta del Xató comença a l´Hotel Ra del Vendrell

11 de novembre de 2003



L´acte va comptar amb una memorable actuació de Toni Albà, Ambaixador 2003-2004Prop de 300 convidats es van reunir dilluns passat, 3 de novembre, al recentment inaugurat Hotel Ra Beach Thalasso-Spa, del Vendrell, per assistir a la presentació de la temporada 2003-2004, la setena d’aquest producte gastronòmico-turístic que agermana tres comarques i vuit municipis a l’entorn d’un plat que històricament ha vingut generant controvèrsies sobre el lloc d’origen, la paternitat i, fins i tot, la naturalesa etimològica del mot.

En nom de la Coordinadora de Gremis d’Hostaleria de la Ruta del Xató, va parlar el restaurador sitgetà Josep Amigó, el qual tot agraint el suport d’institucions i patrocinadors va glossar l’esforç d’ajuntaments, gremis i restauradors per mantenir la bandera del Xató com a plat comú que obre les portes a la gran diversitat gastronòmica i turística de cada un dels municipis implicats en la promoció.

Per la seva part, l’alcaldessa del Vendrell, després de remembrar la recuperació de l’històric edifici de l’antic Sanatori de Sant Joan de Déu, reconvertit ara en el primer i exclusiu hotel de cinc estrelles de la Costa Daurada, va destacar el paper del Xató com a element aglutinador d’un tarannà comarcal de col·laboració mútua.

Tot seguit va entrar en escena Toni Albà amb la seva peculiar caracterització del Rei i aprofitant l’avinentesa del recent i sobremediatitzat prometatge de l’hereu de la Corona, va endegar un extens i sarcàstic monòleg farcit de referències mordaces amb el seu estil característic. Des dels membres de la mateixa família fins a la boda de la filla del president del Govern va anar desgranant una autèntica caricatura verbal fins acabar amb la invitació a tots els assistents a degustar el Xató.

I és que com ja és costum en les presentacions hi eren presents les cinc varietats de Xató (del Vendrell, de Sitges, de Vilafranca del Penedès, de Vilanova i la Geltrú i de Sant Pere de Ribes) així com les postres típiques de cada un d’aquests municipis més els de Cubelles, Calafell i Cunit. Tot plegat acompanyat de l’excel·lent vi negre de la DO Penedès ofert pel Consell Regulador.

També es va presentar el catàleg d’enguany, un llibret de 36 pàgines amb les cinc receptes del Xató, la descripció turística i gastronòmica dels vuit municipis, la relació de restaurants i un pràctic calendari d’activitats i festes.

Més endavant es posarà en marxa la promoció de la Ruta del Xató que enguany consistirà en 117 àpats complets de Xató accessibles de forma automàtica als primers que aconsegueixin emplenar l’anomenat Passaport de la Ruta, consistent en aconseguir el “visat” de tres restaurants (de tres municipis diferents) on s’hagi menjat Xató. Tota la promoció es podrà consultar en els pròxims dies a la web de la Ruta del Xató.

La temporada 2003-2004 de la Ruta del Xató compta amb el suport d’Aucat-Autopistes de Catalunya S.A, del Consell Regulador de la DO Penedès, de Caixa Tarragona, de l’Adeg-Associació d’Empresaris del Garraf, Alt Penedès i Baix Penedès, de les Diputacions de Barcelona i de Tarragona i de la Generalitat de Catalunya.

Enllaços relacionats

  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023