El Consell Audivisual Català lliura els premis a la diversitat

28 de maig de 2008


L'acte ha tingut lloc a l’auditori Winterthur de Barcelona, en el marc de la II Jornada de l’MDA per a la Diversitat en l’Audiovisual sota el títol “Eines per a la diversitat”





La Mesa per a la Diversitat en l’Audiovisual (MDA) ha reconegut amb els Premis per a la Diversitat en l’Audiovisual el programa de TV3 Un lloc estrany i el programa Barreja’t amb mi, que s’emet a Ràdio Cubelles. L’MDA també ha premiat la trajectòria del periodista Obam Micó Mangué. El lliurament de la primera edició dels Premis per a la Diversitat en l’Audiovisual va tenir lloc 27 de maig, a l’auditori Winterthur de Barcelona, en el marc de la II Jornada de l’MDA per a la Diversitat en l’Audiovisual sota el títol Eines per a la diversitat. La dotació dels premis és de 3.000 euros per a cadascun dels guardonats.
 
La jornada ha servit per reflexionar sobre les eines per a la diversitat que fan servir els mitjans de comunicació audiovisual, i ha comptat amb la participació del president de l’MDA i membre del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), Domènec Sesmilo, de la consellera secretària del CAC, Dolors Comas d’Argemir, i de la sociòloga de la Fundació Jaume Bofill i vicepresidenta de l’MDA, Mònica Nadal, entre d’altres. Domènec Sesmilo ha destacat la importància dels mitjans en la construcció d’un país i com Catalunya “s’ha fet amb les aportacions de gent de diferents procedències”. El president de l’MDA també ha mostrat la voluntat de que les jornades es facin cada any.
 
D’altra banda, el periodista, director del programa de TV3 Tot un món i vicepresident de l’MDA, Carles Solà, ha presentat el material didàctic Eines per a la diversitat. Es tracta de l’edició en català d’un treball elaborat per l’EBU-UER (European Broadcasting Union), que planteja una reflexió sobre el tractament de la diversitat en les diferents televisions europees a partir d’experiències reals. L’MDA ha editat 500 exemplars d’aquest manual, que es distribuiran entre els professionals de la televisió, que té per objectiu fomentar la convivència, el respecte, el coneixement i l’intercanvi entre persones de les diferents filiacions culturals i compartir l’experiència de la recreació i de la renovació de la cultura catalana.
 
Com a cloenda de la sessió, l’MDA ha reconegut les bones pràctiques del programa de televisió Un lloc estrany i del programa de ràdio Barreja’t amb mi.
 
A Un lloc estrany, 60 nouvinguts parlen d’un aspecte diferent de la Catalunya que han viscut i es dóna una visió àmplia i diversa tant de la immigració com de la cultura catalana. El programa de Ràdio Cubelles Barreja’t amb mi és una iniciativa de l’associació Por Derecho Propio, que ofereix suport a dones arribades d’altres països. L’MDA també ha reconegut la tasca d’enfortiment de la diversitat en l’audiovisual del periodista guineà Obam Micó Mangué, que col·labora en diferents projectes d’integració social i és membre fundador de la Federació de Col·lectius d’Immigrants a Catalunya (FCIC).
 
La Mesa per a la Diversitat en l'Audiovisual, impulsada pel Consell de l’Audiovisual de Catalunya, aplega representants de diversos grups culturals, institucions, empreses, col·lectius professionals, grups de recerca, entitats de suport, universitats, mitjans de comunicació i altres persones i òrgans interessats a promocionar una millor representació de la multiculturalitat i de la diversitat en els mitjans audiovisuals de Catalunya. Té l’objectiu de contribuir a fomentar la convivència, el respecte, el coneixement i l'intercanvi entre persones de les diferents filiacions culturals i compartir l'experiència de la recreació i la renovació de la cultura catalana.

  • Guardonats1
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023