Cubelles commemora el 25-N, Dia Internacional contra la violència contra les dones

20 de novembre de 2017


Xerrades, cursos i l’inici d’un projecte per elaborar un protocol i pla d’actuació per agressions sexistes en espais d’oci



Cubelles se suma, un any més, a la commemoració del 25 de novembre, Dia internacional contra la violència envers les dones amb un seguit d’actes repartits en diverses jornades:

 

24 de novembre, Centre Violeta – 17h.

L'Associació ARA proposa una xerrada conduïda per Mireia Marcos, matrona, i Cristina Vega, on es parlarà de l'origen del moviment 25-N i la violència obstètrica. Després, el Cercle de Dones s'obrirà a reflexionar amb la participació de les dones que hi assisteixin.

 

25 de novembre, plaça de la Vila – 16.30h.

No és No. Espais lliures de masclismes. Commemoració del 25-N.

 

18 i 19 de desembre – Centre Violeta

Taller matinal dedicat a la Comunicació No Violenta a càrrec de la Gemma Massoni, psicòloga, terapeuta psicocorporal i fundadora de Kòneksi; potencial humà en moviment. La CNV o Comunicació No Violenta, va més enllà de les paraules, és una manera de pensar i parlar que pretén fomentar la comprensió i el respecte mutu entre les persones. Es basa en la idea que tots els éssers humans tenim la capacitat de compassió, i únicament recorrem a la violència o al comportament que fa mal als altres, quan no reconeixem estratègies més efectives per a satisfer les nostres necessitats.

S’exploraran les bases del CNV i es prendrà consciència de com ens comuniquem amb nosaltres mateixes i amb les altres persones. Aprendrem a comunicar-nos de manera més respectuosa, facilitant la cohesió, el treball en grup i la confiança. Cal inscripció prèvia a igualtat@cubelles.cat o telf 93 895 14 06. Places limitades.

 

Protocol i pla d'acció contra assetjaments

Un dels principals riscos en els espais públics d’oci és la violència sexual i l’alta tolerància als comportaments abusius de caràcter sexual, especialment en espais de festa i sovint sota l’efecte del consum d’alcohol i altres drogues. És per això que es vol establir una línia de treball des de l’anàlisi i la intervenció preventiva amb l’objectiu de canviar la mirada des i les joves, i també dels professionals que intervenen en aquests contextos. En aquest sentit, des del departament de Joventut, junt amb el Pla de Prevenció de Drogodependències TRACA, s’ha impulsat l’elaboració d’un Protocol i Pla d’Actuació davant les agressions sexistes en espais d’oci, que s’està treballant conjuntament amb els departaments de Benestar Social i de Polítiques d’Igualtat, amb el suport de la Generalitat de  Catalunya i l’Observatori Noctàmbul@s.

 

Aquest treball ha de ser útil per conèixer com prevenir les violències sexuals, com han de ser les campanyes preventives, quin tipus de resposta s’ha de donar tant a nivell institucional com tècnic, quins mecanismes s’han d’engegar davant situacions d’agressió, amb qui podem comptar, quin rol pertoca als ajuntaments, a les entitats i a la indústria del lleure.

 

Actualment aquest protocol es troba en una primera fase d’anàlisi de la realitat i diagnosi. A més del recull de dades estadístiques, s’ha engegat un procés participatiu on es recolliran visions i experiències a través d’enquestes dirigides a tota la població de 14 a 45 anys i entrevistes en profunditat a referents del municipi.  També es pot completar un qüestionari anònim i confidencial sobre abusos, assetjament i violència sexual en espais d’oci disponible al web municipal.


  • cartell 25N 2017
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023