Vot per correu a les eleccions municipals 2023

8 de maig de 2023


La data límit per fer la sol·licitud és el 18 de maig. Es pot demanar presencialment a una oficina de Correus o de forma telemàtica a través de la seva web. Fins el dia 21 s’enviaran les butlletes i el termini per portar la documentació amb el vot a Correus acabarà el 24 de maigFins el proper 18 de maig es pot sol·licitar el vot per correu. En aquest cas cal anar presencialment a una oficina de Correus, acreditar la identitat i omplir un imprès amb el qual es demana la documentació necessària per votar. També es pot sol·licitar de forma telemàtica a través de la web de Correus. Si s’opta per aquesta via s’ha de tenir certificat electrònic reconegut (DNIe, idCat, etc.). L’Oficina del Cens Electoral enviarà el sobre amb la butlleta fins el dia 21 de maig i la data límit per portar la documentació amb el vot a Correus serà el 24 de maig. Cal tenir present que un cop sol·licitat el vot per correu ja no es pot votar de manera presencial el dia de les eleccions.

 

Qui pot votar per correu?

Per votar per correu calen els mateixos requisits que es demanen per al vot presencial: ser major d’edat i estar empadronat al municipi, és a dir, estar inscrit al cens electoral. Podeu consultar el cens electoral aquí.

 

Com es vota per correu?

Un cop feta la sol·licitud, la persona rebrà a casa la documentació electoral: les paperetes, els sobres electorals, el certificat d’inscripció al cens i informació sobre com votar i la mesa electoral corresponent.

Un cop posat el vot dins del sobre s’ha de retornar tota la documentació degudament emplenada a una oficina de Correus per poder enviar-la per correu certificat al col·legi electoral que pertoca. Aquest tràmit no necessita segell. El termini per enviar-ho finalitza el 24 de maig, quatre dies abans de les eleccions.

 

Com funciona el vot per correu?

Correus custòdia els vots rebuts fins a les 9.00 hores del dia de la votació, el 28 de maig. A partir d’aquest moment, coincidint amb l’obertura de les meses electorals, es reparteixen els sobres a les meses corresponents per tal de poder ser inclosos en el recompte.


  • Votacions per correus.jpg
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023