El Ple aprova la modificació puntual del Pla general per a la transformació dels sòls de la Tèrmica en industrial

17 d'agost de 2023


El Pla Especial Urbanístic per a la implantació d’un càmping a Mas Guineu i el Pla parcial urbanístic del sector Institut Les Vinyes també van ser aprovats per una àmplia majoriaLa modificació puntual del Pla General d'Ordenació Urbanística Municipal (PGOUM) perquè als terrenys de l'antiga Central Tèrmica del municipi es permeti l’activitat industrial logística va ser validada en el Ple celebrat en sessió extraordinària el passat divendres 11 d’agost. La proposta va comptar amb els vots a favor de l’equip municipal (UC11, PSC i CeCP) i els partits de Vox, PP i JxCub, l’abstenció d’ERC i la postura contrària de la CUP.  

 

El juny del 2022 es va donar a conèixer el projecte d'OUA Grup, la firma andorrana que proposa construir un centre logístic de més de 76.000 m2. Això suposaria la creació de més de 300 llocs de treball directes, segons els càlculs de la promotora. L'empresa preveia una inversió de 100 MEUR, una xifra que contemplava la compra dels terrenys, propietat d'Endesa, i les obres per aixecar les naus.

 

La proposta de la companyia dibuixa un sostre vegetal a totes les instal·lacions, subministrament elèctric solar, una integració visual amb el paisatge que l'envolta i zones enjardinades a banda i banda dels terrenys.

Primer pas per un càmping de 1a. categoria

En la mateixa sessió plenària es va donar llum verda a l'aprovació provisional del Pla Especial Urbanístic (PEU) perquè s'implanti un càmping de primera categoria a la zona de Mas Guineu. El punt va obtenir els vots favorables de les forces que integren el govern municipal i també de Vox, JxCub i ERC i l'abstenció de la CUP. Es tracta d'un projecte que va presentar Vilanova Park l’any 2016 i que pretén construir el complex en una superfície de més de 300.000 m2. La proposta haurà de ser definitivament aprovada per la Comissió d’Urbanisme del Penedès, abans que la promotora pugui executar la transformació.

 

Tant aquest punt com l’anterior, referent a la modificació puntual del PGOUM per a la transformació dels sòls de la Tèrmica, van comptar amb la denúncia de la plataforma SOS Plana Litoral, que va defensar la instal·lació d'iniciatives a la localitat que apostin per la sostenibilitat en un context de crisi climàtica.

El nou Institut Les Vinyes, més a prop

Per unanimitat es va aprovar el Pla parcial urbanístic del sector Institut Les Vinyes que s’ha treballat durant anys i que contempla la modificació del terreny de rústic a urbà. El Pla delimita les parcel·les i la urbanització de la zona i la seva aprovació provisional, juntament amb els informes sectorials, és el pas previ per poder comptar amb el vistiplau de la Generalitat de Catalunya.

 

Paral·lelament a aquesta tramitació, i amb l’objectiu d’agilitzar el procés, l’Ajuntament ja ha dut a terme una cessió anticipada dels terrenys. El següent tràmit és la signatura del conveni amb el govern català per tal que inclogui el projecte del nou centre en els pressupostos. El consistori preveu que això pugui tenir lloc l’any vinent i que l’execució es dugui a terme el 2025.

 

Finalment, el Ple va tramitar l’aprovació de la modificació pressupostària per incorporar més de 650.000 € d’operacions pendents d’aplicar al pressupost, fruit del resultat pressupostari positiu del 2022 aprovat.

 


  • Ple 11 agost.jpg
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023