La Generalitat informa que les obres dels pisos de protecció oficial podrien començar imminentment

20 d'octubre de 2023


L’execució estava pendent de l’arribada de les subvencions assignades per part de les administracions superiorsL’Ajuntament de Cubelles ha rebut avui per part de la Generalitat la confirmació del desbloqueig del pressupost assignat a la construcció de la promoció d’Habitatge de Protecció Oficial (HPO) de Cubelles, que hauria de permetre iniciar les obres el més ràpidament possible. 

 

Les obres dels habitatges s’han anat demorant a causa de diversos problemes en la gestió de les subvencions de la Generalitat, l’Estat i la Unió Europea. Actualment, la partida pressupostària assignada als pisos d’HPO de 50 municipis d’arreu de Catalunya, entre els que es troba Cubelles, estava aturada a causa d’un problema tècnic al departament d’Habitatge de la Generalitat. Un cop desbloquejat el problema, les obres podrien començar de forma imminent, ja que, segons el director de Promoció de l’Habitatge de la Generalitat de Catalunya, el projecte cubellenc és prioritari.

 

La regidora d’Habitatge, Alexandra Corvillo, ha explicat que “des de l’Ajuntament hem estat en contacte permanent amb la Generalitat i fent un seguiment exhaustiu de la situació per tal que, de seguida que estigués resolta, poder iniciar les obres immediatament”, i ha afegit que “tenim tots els mitjans tècnics i humans a punt i preparats per començar els treballs quan es desbloquegi la situació”.

124 pisos de protecció oficial

La nova promoció d’habitatge protegit contempla la construcció de 124 pisos de lloguer social d’entre una i 3 habitacions. Els habitatges comptaran amb plaça d’aparcament, terrassa i la màxima qualificació energètica, i tindran un cost d’entre 260 i 500€ mensuals aproximadament, en funció de les seves característiques.

 

L’edifici inclourà també zones comunes i un local social per a l’Associació de veïns del Nou Marítim.


  • pisos HPO Cubelles.png
  • pisos HPO Cubelles 2.png
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023