Obertes les inscripcions per participar en el projecte d’hort comunitari de Can Travé

15 de setembre de 2023


Els nous inscrits s’uniran al grup fix ja existent a partir del mes d’octubreEl projecte d’horts comunitaris de l’Hort de Can Travé reprèn el curs i obre noves inscripcions durant aquest mes de setembre per a les persones interessades a participar-hi. Aquest és el segon any de funcionament d’aquest projecte d’horticultura comunitària, ecològica i terapèutica impulsat per les regidories de Medi Ambient i Benestar Social i Gent Gran. Des del setembre passat, un centenar de persones han participat en el projecte, entre els grups fixos i les activitats organitzades de forma puntual.

 

La regidora de Benestar Social i Gent Gran, Alexandra Corvillo, ha destacat els bons resultats del programa un any després de la seva posada en marxa, i ha explicat que “estem molt orgullosos de com estan funcionant i de la bona acollida que estan tenint”. Corvillo ha afegit que “en aquest temps hem pogut constatar els beneficis del projecte, tant pel que fa a l’àmbit social, per la seva capacitat de generar xarxa entre persones de diferents edats, com també des d’una perspectiva física i psicològica”.

 

A més dels beneficis socials i personals, l’Hort de Can Travé té per objectiu “recuperar els usos tradicionals d’aquest espai de Can Travé i reivindicar una agricultura de proximitat i ecològica” segons el regidor de Medi Ambient, Àlex Noheda.

 

Després dels bons resultats obtinguts, l’Ajuntament ha decidit continuar ampliant el projecte, obrint nous grups i augmentant alguns dels existents. En aquest sentit, el govern ha treballat en els darrers mesos, conjuntament amb el Centre d’Atenció Primària (CAP) de Cubelles, en la creació d’un grup de salut comunitària format per persones amb necessitats psicològiques especials. La iniciativa, pionera a Catalunya, fa diversos mesos que funciona i està previst ampliar-la durant aquest curs.

 

A més dels grups fixos de ciutadania i dels grups de salut comunitària, l’hort acull també el grup de gent gran Fem Pinya, que gestiona i conrea les seves pròpies parcel·les de terra.

 

L’Hort de Can Travé es basa en un model comunitari, gestionat en grup i que s’allunya d’altres horts municipals que reparteixen parcel·les individuals que es cultiven aïlladament.

 

Com inscriure-s’hi?

Les persones interessades a formar part del grup permanent de 15 persones que conrearan l’hort durant tot l’any poden inscriure’s enviant un correu electrònic a hortscantrave@cubelles.cat o posant-se en contacte amb els responsables a través del telèfon 617380545.

 

Les inscripcions són gratuïtes amb l’únic requisit d’estar empadronat al municipi.

 

Els grups treballaran a l’hort dos dies a la setmana: els dilluns a la tarda (de 15.30 a 18 h en horari d’estiu i de 17 a 19.30 h en horari d’hivern) i els dimecres al matí (de 8.30 a 11 h en horari d’estiu i de 9.30 a 12 h en horari d’hivern). Tanmateix, els participants poden decidir si hi treballen els dos dies o només un, en funció de la seva disponibilitat.


  • hort comunitari 6.jpeg
  • hort comunitari 9.jpeg
  • hort comunitari 7.jpeg
  • hort comunitari 11.jpeg
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023