L’Ajuntament du a terme tasques de prevenció d’incendis forestals a Mas Trader I

1 de febrer de 2024


Les neteges tenen per objectiu generar un perímetre de seguretat entre les cases i el boscL’Ajuntament ha executat la franja perimetral de prevenció d’incendis de la urbanització Mas Trader I, segons el projecte executiu redactat per Diputació de Barcelona. Aquesta franja és d’obligat compliment d’acord amb la llei 5/2003 i Decret 123/2005, de mesures de prevenció d’incendis forestals a les urbanitzacions.

 

Aquests treballs consisteixen a fer una aclarida de l’arbrat més intensa de l’habitual (150 peus/ha), formant una franja de 25 metres d'amplada per reduir la intensitat de les flames en cas que un incendi s’aproximi a la urbanització, donant marge d’actuació als cossos d’extinció. L’objectiu dels mateixos també és evitar el foc d’escala, és a dir que, en cas d'incendi, aquest es desenvolupi pel terra i en cap cas pugui arribar a les capçades dels arbres.

 

El regidor de Medi Ambient, Àlex Noheda, ha explicat la importància d’aquests treballs de prevenció, “especialment essencials en situacions de sequera extrema com l’actual, que condiciona l’estat dels boscos i els fa més vulnerables als incendis”. Noheda ha apuntat que “és ara a l’hivern, abans de l’arribada de la calor, el temps en què cal preparar els boscos i realitzar aquest tipus de treballs”.

 

Actualment, les urbanitzacions de Mas Trader I, Mas Trader II i Les Estoreres ja disposen de la franja perimetral de protecció. Tanmateix, l'Ajuntament continua treballant en la prevenció, tal com ha assenyalat Noheda: "Des de la regidoria de Medi Ambient estem en converses amb els tècnics de l'oficina de prevenció d'incendis municipals de la Diputació de Barcelona per prioritzar les accions a seguir per tal de continuar protegint Cubelles, el màxim possible, davant d'un possible incendi forestal, o reduir-ne els efectes".

 

 

  • IMG_2315.JPG
  • IMG_2310.JPG
  • mapa franges-perimetrals-mas-trader-2024.png
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023