Es reprenen els treballs a Mas Trader

24 de gener de 2024


Les obres havien sofert una aturada de tres setmanes a causa de discrepàncies entre l’empresa constructora i l’Ajuntament sobre un increment de cost  Les obres de reforma de les principals vies de la urbanització de Mas Trader es reprendran demà dijous, després que ahir dimarts l’Ajuntament i l’empresa constructora arribessin a un acord sobre el cost dels treballs.

 

Les obres es van aturar després de les vacances nadalenques quan la constructora, Sociedad General de Aguas de Barcelona (SAU), va anunciar que s’havia produït un increment substancial del cost respecte al projecte inicial, pel que aturava temporalment els treballs fins que s’arribés a un acord.

 

El sobrecost anunciat respon, principalment, a causes sobrevingudes durant l'execució de les obres. Entre altres, l’empresa ha argumentat que s’ha hagut d’excavar molta més quantitat de roca de la que estava contemplada, cosa que ha fet incrementar el preu i el temps de realització. Entre els imprevistos es compta també el mal estat de la canalització de l’enllumenat públic que va emergir durant la reposició de les voreres i que ha obligat a la seva renovació; o l’aparició de canalitzacions antigues que no estaven documentades i que ha calgut identificar i canviar. A més, s’han trobat un gran nombre d’escomeses d’aigua potable i de clavegueram en mal estat que s'han hagut de substituir.

 

Segons Josep Maria Hugué, regidor de Via Pública i Infraestructures, “l’ajuntament era conscient dels principals imprevistos sorgits durant les obres, i dels que hem anat parlant amb l’empresa durant aquests mesos, imprevistos que també han provocat un retard en el calendari, però que eren necessaris per assegurar la qualitat dels treballs. El punt de discrepància va arribar passat les vacances de Nadal a causa d’un increment de preu amb el que no estàvem d’acord”. Hugué ha explicat que “aquests dies els tècnics municipals han estat analitzant partida per partida, conjuntament amb els responsables de l’obra, fins que s’ha aconseguit arribar a un punt just”.

 

L’anàlisi conjunta dels tècnics municipals i els responsables de les obres ha permès establir un preu ajustat a la realitat, cosa que ha fet possible que aquest dimarts s’hagi pogut desencallar la situació. L’ajuntament ha iniciat ja els tràmits administratius per reprendre els treballs demà dijous i finalitzar les obres aquest mes de març.

 

La reforma de Mas Trader

 

La reforma integral dels principals carrers de Mas Trader ha estat un dels projectes de més envergadura dels darrers anys a la via pública de Cubelles. Es tracta d’una obra estratègica, no només per al veïnat de la zona, sinó per a tota la població, ja que suposa la renovació d’una àrea important de la xarxa d’aigua potable de Cubelles que es trobava en estat crític. Les fuites resultants del mal estat de la xarxa provocaven la pèrdua d’un volum important de l’aigua que entra al municipi, “una situació que és insostenible per a Cubelles, especialment en un moment de sequera extrema com el que estem vivint des de fa anys, i que és una prioritat resoldre”.

 

El projecte inclou la renovació de les principals vies de la xarxa d’aigua i de clavegueram, la creació d’una xarxa d’aigües pluvials per evitar inundacions en casos de pluja, i la remodelació de les voreres i l’asfaltat dels principals carrers per tal de fer-los accessibles.

 

Els treballs de Mas Trader tindran un cost, finalment, de prop de 2 milions d'euros, una xifra que no supera el pressupost reservat a aquest efecte per l'Ajuntament, ja que l'increment de preu és menor a la rebaixa inicial que havia fet l'empresa constructora i per la que se li va adjudicar l'obra.

 

 


  • Obres Mas Trader 2024
  • Obres Mas Trader 2024
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023