El Ple aprova, sense cap vot en contra, el tràmit previ per a l’adjudicació del nou contracte d’aigua i clavegueram que ha de millorar el servei i la rendibilitat de la xarxa

22 de setembre de 2023


En breu començaran les obres del primer Centre de Serveis públic per a la gent gran a Cubelles, aprovat per unanimitat i que entrarà en funcionament aquest hivernEl Ple, celebrat en sessió ordinària el passat 19 de setembre, va aprovar per unanimitat la derogació de les taxes actuals d’aigua i clavegueram i va aprovar també, en aquest cas amb l’abstenció de la CUP, un canvi de l’ordenança per a la licitació del nou contracte de subministrament d’aigua, que ha de suposar una millora del servei integral i un augment de la rendibilitat de la xarxa de fins al 80%.

 

L’actual contracte, signat al 1962 i vençut ja fa anys, tenia les tarifes congelades des del 2010. La nova concessió, que es troba en fase de concurs públic, tindrà una durada de 25 anys i oferirà un servei integral del cicle de l’aigua i assegurarà inversions de gairebé 5 milions d’euros. Una de les principals serà la construcció d'un tanc de tempestes al carrer de la Millera i, a més, permetrà disposar d'un fons de reposició de més de 400.000 euros a l’any.

 

El regidor d'Espai Públic i Infraestructures, Josep M. Hugué, va explicar que “es tracta d’un contracte ambiciós que requerirà també una gran inversió. Per aquest motiu, es produirà un increment de la taxa del 35% durant 5 anys (un 7% anual) i es contemplarà fons socials per a famílies en situació de vulnerabilitat”. El cost del servei de l'aigua ha estat congelat al nostre municipi durant més de 13 anys, malgrat que en aquest període de temps els costos de manteniment i inversió han estat en constant creixement. Robert Monzonis (JxCub) va comentar que “tot i que el nou acord suposa un increment de tarifes significatiu, ho considerem raonable i confiem en què aquest repercuteixi en el servei”.

 

Per la seva banda, Juani Navarrete (PP) va demanar que, amb la nova concessió, “se solucioni el problema de les paneroles que té a veure amb el clavegueram i que aquest estiu ha estat molt complicat a Cubelles”. El regidor de Medi Ambient, Àlex Noheda, va matisar que “les paneroles viuen de forma permanent en el clavegueram i que el veritable problema és la sequera prolongada de dos anys que ha provocat la seva sortida”. Josep M. Hugué va afegir que l’”Ajuntament té una empresa especialitzada en el tractament de plagues que ha dut a terme diverses actuacions i que atén tots els avisos rebuts”.

Unanimitat en el primer Centre de Serveis públic per a la gent gran

El Ple va aprovar diversos punts per avançar administrativament en la creació d’un Servei públic d’Atenció Integral a les persones grans en l’Àmbit Rural (SAIAR) a Cubelles. La regidora de Gent Gran, Alexandra Corvillo, va justificar que “aquest servei és necessari pel gran creixement que ha experimentat el municipi al voltant de 20.000 persones, un 16% d’elles gent gran, i la precarietat de la vila en serveis per aquest col·lectiu”.  

 

La regidora va recordar que "les obres per adequar una part del Centre Social Joan Roig i Piera estan a punt de començar, perquè l’objectiu és que el nou servei entri en funcionament aquest hivern, i que "comptem amb el compromís per part de la Generalitat d’oferir 25 places".

 

Corvillo va defensar també encarregar la gestió d’aquest servei a l’empresa pública SUMAR perquè “permetrà implementar un recurs de gestió innovador centrat en les necessitats integrals de la persona i en un entorn més proper”. Aquest punt va rebre la crítica de Daniel Pérez (CUP) perquè, segons va dir, “l’Ajuntament és perfectament capaç d’assumir el 100% de la gestió”.

Votació favorable de tots els punts

La resta de punts tractats al Ple van ser aprovats per unanimitat. Es tracta de dues modificacions pressupostaries, una d’elles per a dotar de finançament les obres de les botigues del Castell, on s'ubicaran els serveis d'atenció ciutadana.

 

Va obtenir l’aprovació de tot el Ple la renovació de Ramon Gómez com a jutge de pau substitut de Cubelles i la condecoració de diversos agents de la Policia Local. Va comptar també amb tots els vots favorables l’establiment dels dos festius per l’any vinent, que seran el 30 de juliol i el 14 d’agost coincidint amb les dues festes majors de la vila, i l’aprovació del Reglament del Teletreball de l’Ajuntament. El regidor de Recursos Humans, Narcís Pineda, va explicar que “ja s’havia fet una aprovació inicial en la que tots els partits van votar a favor”.

 

A l’apartat de les mocions, el PP va presentar una proposta per modificar la zona d'estacionament regulat que recull el llistat de punts que demana la plataforma contra la zona blava. La moció va ser rebutjada amb els vots en contra del govern d’UC11, PSC i CeCP, les abstencions de Vox, ERC i la CUP i els vots favorables de PP i JxCub. En aquest punt, l’Alcaldessa Rosa Fonoll va justificar el vot contrari d’UC11 perquè “abans de signar un acord cal veure els resultats econòmics d’aquest any”. En aquest sentit, va coincidir amb la regidora de Promoció Econòmica, Núria Planas, que també va argumentar el vot en contra del PSC perquè “volem estudiar els números per veure quines millores podem assumir”

 


  • Ple19setembre2023.jpeg
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023