Cubelles endega un programa d’integració europea amb un debat sobre el futur de la UE

5 de novembre de 2021


El cicle d’activitats, organitzat conjuntament amb la Diputació, inclou xerrades, tallers infantils, juvenils i d’igualtat de gènereL’Ajuntament de Cubelles posa en marxa el dijous 11 de novembre el seu programa 2021 d’integració europea. I ho farà amb un debat sobre el futur de la UE que es podrà seguir en directe a partir de les 18.30 h. pel canal Youtube de l’Ajuntament i que tindrà la participació dels ponents Oriol Lázaro, director d’Europa Oberta i secretari general del Consell Català del Moviment Europeu, i Mónica Plana, directora d'ELink i professora a la Universitat de Girona. L’acte, a més, estarà moderat per Joaquim Millan, director d'Eurolocal, i presentat per l’alcaldessa i regidora d’Integració europea, Rosa Fonoll.

 

El programa d’activitats també inclou un cicle de xerrades agrupades sota el paraigües de la marca Cubelles loves Europe, que pretén atansar a la ciutadania les prioritats europees després de la pandèmia, molt orientades en la projecció de ciutats sostenibles, igualitàries, digitalitzades, inclusives i resilients. Tindran lloc els dies 18 i 25 de novembre i 2 de desembre a les 18.30 h. al Centre Social Joan Roig i Piera amb la intervenció dels ponents Frede López Palau, ex assessor al Comitè de Medi Ambient del Parlament Europeu i expert en economia circular; Emma Gumbert, advocada laboralista i vicepresidenta de PIMEC, i Daniel Gutierrez, director de projectes a Diagnosis Cultural.

 

Així mateix, el 20 de novembre a les 11.00 h. s’organitzarà un taller infantil interactiu amb el joc del Passaparaula, a la biblioteca municipal Joan Avinyó de la mà de Joaquim Millan, mentre que el 23 de novembre a les 18.30 h. al Centre Violeta i a redós del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones tindrà lloc la xerrada Igualtat de gènere en l'àmbit professional i laboral a la UE, a càrrec d'Alba Garcia, experta en polítiques de gènere i igualtat.

 

L’última de les activitats programades, el dia 18 de novembre de 18.30 h. a 20.30 h. a l’Espai Jove de Cubelles, és el taller interactiu d’art urbà EUROPA, valors i cultura: unida en la diversitat, realitzat per Lucas Amat, graffiter professional artístic i d’art urbà. La pintada serà el dia 20 a partir de les 10.00 h.

 

El programa d’integració europea està organitzat per l’Ajuntament de Cubelles amb el suport de la Diputació de Barcelona i la col·laboració de la consultora EuroLocal.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023