La consulta del cens electoral per a les eleccions municipals serà del 10 al 17 d’abril

4 d'abril de 2023


El vot per correu i el vot des de l’estranger poden sol·licitar-se des d’avui, 4 d’abril, coincidint amb la convocatòria electoralQualsevol elector que ho desitgi pot consultar del 10 al 17 d’abril, ambdós inclosos, el cens electoral per tal de presentar reclamacions sobre possibles errors, inclusions o exclusions dins d’aquest document. Per poder votar en les properes eleccions municipals, que se celebraran el 28 de maig, és necessari estar inscrit al cens electoral.

 

La consulta es podrà fer al telèfon 938950300 ext. 1230 dins l’horari d'obertura del Centre Social o bé de forma telemàtica a través del següent enllaç. Per fer-ho és necessari disposar del DNI, el passaport o el permís de conduir. Donat que el dilluns 10 d’abril serà un dia festiu, la consulta només es podrà fer en línia.

 

Sol·licitud del vot per correu, del 4 d’abril al 18 de maig

El termini per demanar el vot per correu comença avui, dimarts 4 d’abril, i finalitzarà el 18 de maig. En aquest cas cal anar presencialment a una oficina de Correus, acreditar la identitat i omplir un imprès amb el qual es demana la documentació necessària per votar. També es pot sol·licitar de forma telemàtica a través de la web de Correus. Si s’opta per aquesta via s’ha de tenir certificat electrònic reconegut (DNIe, idCat, etc.). L’Oficina del Cens Electoral enviarà el sobre amb la butlleta fins el dia 21 de maig i la data límit per portar la documentació amb el vot a Correus serà el 24 de maig. És important recordar que un cop validada aquesta sol·licitud ja no es podrà votar presencialment.

 

Petició de la votació des de l’estranger, del 4 al 28 d’abril

El vot des de l’estranger podrà demanar-se del 4 al 28 d’abril i el procés de votació tindrà lloc del 2 al 24 de maig. Podran sol·licitar-lo aquelles persones que visquin a l’estranger, però que estiguin empadronades al municipi. La documentació es podrà recollir presencialment a les ambaixades o consolats o de manera telemàtica a través de la web de la Generalitat Catalunya o del Ministeri d’Afers Exteriors.

 

En el període comprès entre el 29 d’abril i el 3 de maig se celebrarà el sorteig de les meses electorals. La proclamació de les candidatures oficials serà el 2 de maig i del 12 al 26 de maig tindrà lloc la campanya electoral. Un cop finalitzades les eleccions el 28 de maig, la constitució dels nous ajuntaments serà el 17 de juny i al juliol serà el torn dels consells comarcals.

 

Consulta del cens electoral


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023