Les obres de la primera promoció d’habitatges de lloguer amb protecció oficial, en marxa

16 de novembre de 2023


Els 124 pisos de lloguer social estan adreçats principalment a joves, persones grans i famílies monoparentals i monomarentalsLes màquines han començat a treballar ja al solar situat a l’avinguda Onze de Setembre, entre els carrers Clot del Basso i Rovira i Virgili, l’espai que acollirà els 124 pisos de lloguer social impulsats per l’Ajuntament en col·laboració amb la Fundació SALAS. La previsió és que les obres, que s’executaran en una única fase, tinguin una durada d'entre 18 i 24 mesos, pel que els habitatges podrien estar disponibles l’últim semestre del 2025.  

 

Durant una visita d’obres aquest dijous, l’Alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll, ha explicat que “és una molt bona notícia per a la nostra població i estem molt satisfetes de veure les obres en marxa. La construcció d’aquests pisos de lloguer social ha estat un repte que ens vam marcar per tal d’evitar que les famílies, els joves i la gent gran de Cubelles haguessin de marxar a viure a l’interior a causa dels preus i de la manca d’habitatges al municipi. Veure que ja és una realitat és una gran satisfacció”.

 

La promoció –la primera de protecció oficial en règim de lloguer que tindrà Cubelles- comptarà amb 124 habitatges d’entre 1 i 3 dormitoris, tots ells amb plaça d’aparcament i la qualificació energètica més alta i sostenible, l’A. El cost dels pisos variarà entre els 260 i 500€ de lloguer mensual, en funció del nombre d’habitacions, més les despeses comunitàries. Tot i que el gruix dels habitatges s’adrecen a joves, gent gran i famílies monomarentals i monoparentals, un 4% dels immobles de 2 habitacions es destinaran a persones amb diversitat funcional.

 

La regidora d’Habitatge, Alexandra Corvillo, ha explicat que l’Ajuntament ha fet un esforç important per reduir el preu dels lloguers dels futurs habitatges. Corvillo ha afirmat que “les famílies cubellenques destinen, de mitjana, una 60 per cent de la renda familiar al lloguer o la hipoteca, una càrrega que asfixia a les famílies. Si hi afegim el fet que hi ha poca oferta d’habitatge de lloguer, el resultat és que una part considerable de la ciutadania té problemes per accedir a l’habitatge i desenvolupar a Cubelles els seus projectes de vida”. Corvillo ha afegit que "la construcció d'aquests pisos suposarà un canvi important per a moltes persones i també per al conjunt del municipi".

 

Per la seva banda, Clara Muñoz, directora de promoció d’habitatge social i secretaria de la Fundació Salas, l’entitat que s’encarrega de la promoció dels edificis, ha explicat que “aquest edifici és el primer projecte que la fundació fa a Cubelles gràcies a la col·laboració públic-privada amb l’ajuntament i al finançament dels fons europeus de recuperació Next Generation. L’objectiu és aconseguir posar al mercat 124 habitatges de lloguer assequible pensats perquè tothom hi pugui tenir accés, tot i que prioritzarem alguns col·lectius, com la gent jove i la gent gran”.

 

La Fundació SALAS és l’encarregada de la promoció dels habitatges de l’edifici Cubelles, dels quals en gestionarà el lloguer la Fundació Nou Lloc. Ambdues fundacions estan certificades com a promotores socials i són membres de la Coordinadora de Fundacions d’habitatge social de Catalunya (COHABITAC).

 

Model de col·laboració: La clau

La promoció Cubelles es durà a terme gràcies a un model de col·laboració público-privada entre la Fundació SALAS, la Fundació Nou Lloc i l’Ajuntament de Cubelles, mitjançant la cessió del dret de superfície sobre un sòl municipal per un termini de 75 anys. Transcorregut aquest termini, l’edifici revertirà a l’Ajuntament de Cubelles.

 

 

Els habitatges

124 habitatges distribuïts en 4 blocs aïllats amb zona comunitària que fan cantonada amb l’avinguda Onze de Setembre, el carrer Clot del Basso i el carrer Rovira i Virgili.

 

Aquesta promoció compta amb pisos d’1, 2 i 3 dormitoris, amb 1 o 2 banys i tots ells amb terrassa o balcó.

 

La promoció disposarà d’una qualificació energètica AA per emissions de CO₂ i per despesa energètica. Entre altres característiques, Cubelles comptarà amb un sistema d’aerotèrmia per a la producció d’Aigua Calenta Sanitària (ACS) i climatització (aire fred i calent).

 

Els habitatges, que disposaran d’una superfície total útil d’entre 42,57m2 i 77,6m2, comptaran amb places d’aparcament incloses en els preus dels lloguers

 

 

Com optar-hi?

En primer lloc, són necessàries dues condicions generals:

 • Complir els requisits de sol·licitant d’habitatge amb protecció oficial (ser major d’edat o estar emancipat, complir el límit d’ingressos, etc.). Es pot consultar tota la documentació necessària i tots els requisits aquí
 • Inscriure’s al Registre de Sol·licitants d’Habitatges amb Protecció Oficial. 

  Per registrar-se, cal demanar hora a l'Oficina Comarcal d'Habitatge. Es pot fer telefònicament (en horari de dilluns a divendres, de 10.00 a 13.00 h), trucant al 938100400 i marcant #  i l’extensió 1141, o a través dels enllaços:

  Cita per a l’oficina de l’OPIC a Cubelles

  Cita per a l’oficina del Consell Comarcal a Vilanova i la Geltrú

 

Una vegada inscrits en el Registre de Sol·licitants d’Habitatges amb Protecció Oficial, cada projecte o promoció té unes condicions específiques que també s’han de complir. Actualment s'està treballant en aquestes bases, de les quals l'Ajuntament informarà durant la darrera etapa de les obres.

 

 

 

Tota la informació relativa als habitatges de lloguer social de Cubelles es podrà anar consultant al web cubelles.cat/habitatge.


 • IMG_1683.JPG
 • IMG_1669.JPG
 • IMG_1665.JPG
 • IMG_1588.JPG
 • Alexandra HPO.JPG
 • Obres HPO Alexandra, Rosa, Clara.JPG
 • obres hpo vertical cartell.JPG
 • IMG_1580.JPG
 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
 • Plaça de la Vila, 1
 • 08880 Cubelles
 • Fax 938951023