Bona valoració de la campanya de consum sobre l’aigua

4 d'abril de 2023


En l’actual situació d’excepcionalitat per sequera, el servei municipal de consum i AGBAR han col·laborat per donar consells i assessoramentAmb motiu del Dia del Consum (15 de març) i del Dia de l’Aigua (22 de març), el Servei Públic de Consum, en coordinació amb el Departament de Mercats i el Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Cubelles, ha realitzat una campanya enfocada a fomentar l’estalvi de l’aigua.

 

Els divendres 17 i 24 de març es va muntar una parada al mercat amb la col·laboració d’AGBAR, concessionària de l’aigua, i la Diputació de Barcelona, amb l’objectiu d’oferir consells d’estalvi d’aigua i ajudar a entendre la factura d’aquest servei. La valoració dels visitants, que han demanat més dies d’atenció, ha estat bona.

 

Aquestes campanyes es repetiran en un futur i en altres divendres tenint en compte la bona acollida i la col·laboració amb empreses locals. Entre les persones que es van apropar a la parada es van repartir com a obsequi 60 airejadors per l’aixeta, que ajuden en un 50% a l’estalvi de l’aigua, i 70 vals de descompte del 50% per adquirir-ne més a la Ferreteria de l’Oscar.

 

Imma Laborda, tècnica municipal de Turisme i Consum, explica que “tenint en compte la situació actual de l’aigua vam considerar des del Servei Públic del Consum que el motiu principal d’aquesta campanya havia de ser l’estalvi i els consells sobre la factura de l’aigua”.

 

La campanya ha durat dos dies, però des de l’Oficina del Consumidor se seguirà fent aquest assessorament els dilluns i dimecres. “Volem que això sigui un punt d’inici i que al llarg de l’any continuem fent més accions. El mercat és un espai no només per fer compres de proximitat, sinó també per donar consells de consum”, ha conclòs Imma Laborda.  

 

El mateix dia 17, l’associació Balukunda va participar amb una parada al mercat per vendre productes fets amb teles de Gambia i per comunicar la situació de l’aigua i com l’han de recollir els habitants de la zona i dels campaments.

 

La campanya va finalitzar amb una nova sortida del Cubelles Recorre a la 'Recerca d’en Charlie' on es va informar sobre la ruta de l’aigua i es va sensibilitzar sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i la sequera.

 

L’acció es va complementar amb la difusió de consells per a l’estalvi de l’aigua per part de Ràdio Cubelles i des de les xarxes socials de l’Ajuntament.


  • Campanya AGBAR_2.jpeg
  • Campanya AGBAR_1.jpg
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023