El projecte Traca edita una exposició amb els materials produïts durant els 14 anys d'existència

30 de març de 2023


És una eina perquè els centres educatius de Cubelles treballin temes com el possible consum de drogues i les actituds de respecte i tolerància en espais de relació i festaEl projecte Traca de prevenció de drogodependències ha editat una exposició amb els materials produïts durant els 14 anys d’existència, com a eina pels centres educatius dels municipis de Cubelles, Canyelles i Olivella per treballar amb l’alumnat temes com el possible consum de drogues i les actituds de respecte i tolerància en espais de relació i festa. A la presentació va participar el personal tècnic de l’Espai Jove i el regidor de Joventut, Narcís Pineda.

 

L’exposició consta de 13 plafons amb cartells de les diferents campanyes que s’han desenvolupat, acompanyats d’una pregunta, una reflexió o una dita. També s’ha editat un dossier pel professorat amb fitxes complementàries, per continuar treballant les diferents temàtiques el tema dins l’aula.

 

Cada fitxa inclou un apartat amb continguts teòrics bàsics del tema exposat, enllaços a fullets informatius, vídeos i altres materials per aprofundir en la temàtica del plafó, i un recull de preguntes per trencar el gel, iniciar el debat o per animar l’alumnat a fer comentaris o dubtes i facilitar la introducció de continguts més teòrics. Tot el material estarà disponible al web www.tracagarraf.cat

 

L’exposició és itinerant, inicialment es distribuirà pels municipis que formen part del projecte: Canyelles, Cubelles i Olivella, i posteriorment s’oferirà a altres municipis, centres educatius, espais joves i centres cívics.

 

El Traca és un servei d’informació i opinió, relacionat amb la prevenció de conductes de risc relacionades amb el consum de drogues i la sexualitat, desenvolupat pel Consell Comarcal del Garraf, l'Ajuntament de Canyelles, l'Ajuntament de Cubelles i l'Ajuntament d'Olivella, amb el suport de la Direcció General de Joventut de la  Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

 

El regidor de Joventut, Narcís Pineda considera que “aquest és un programa que ha funcionat moltíssim, perquè ha fet que els joves confiïn en una persona de referència per la prevenció però també per les possibles actuacions”.

 

Per a la consellera delegada de joventut, Gisela Vargas, “el Traca és un programa pioner en quant a la salut emocional dels joves i és una mica avançat al seu temps perquè els temes que s’han treballat continuen sent útils pels docents, per les famílies i pels joves”.

 

Així mateix, Yolanda Moragues, cap del Servei d’atenció a la dependència i vulnerabilitat social de la Diputació de Barcelona destaca del projecte “aquest objectiu de treballar per generar opinió i conscienciació davant del tema de les drogues, perquè això en definitiva t’acaba portant a uns hàbits de vida i uns recursos que et permetran resoldre un problema d’addicció”.


  • Exposició Traca
  • Exposició Traca
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023