Cubelles ja disposa d’un espai al Cementiri per recordar els infants morts abans de néixer

3 d'abril de 2023


També s’estrena un espai per dipositar les cendres dels difunts incineratsEl Cementiri municipal ja disposa de dos espais perquè les famílies recordin els nadons morts durant l’embaràs i per dipositar les cendres dels difunts. En una emotiva presentació, la regidora de Sanitat i Polítiques d’Igualtat, Pilar Juste, va anunciar la posada en marxa d’un projecte que “neix del cor”.

 

La terapeuta especialitzada en l’acompanyament al dol perinatal i gestacional, Noèlia Sánchez, que impulsa el projecte Cor a Cor des de fa 10 anys, poc després de perdre la seva primera filla, la Cora. “Un de cada quatre embarassos acaben en un infant no viu, per tant és un fet que passa més sovint del que ens creiem”, explica Sánchez. “L’amor que sentim per un fill nascut, ja sigui viu o sense vida, no es pot mesurar en setmanes, ni es pot jutjar com afecta a quest dolor”. Per això, en opinió de la terapeuta és tant important “poder tenir un espai en record dels nostres fills i filles i recordar l’amor tan gran que deixen a les famílies”.

 

Els dos nous espais representen “una ampliació i un avenç en els serveis funeraris que oferim”, va explicar Pilar Juste. La regidora se sent especialment orgullosa del Racó dels estels perquè “creiem que hi ha la necessitat d’ajudar a les famílies a fer visible el dol perinatal i neonatal, que sempre ha estat silenciat i ignorat però que no per això és menys important”.  Un sentiment similar a l’expressat per l’Alcaldessa, Rosa Fonoll, que va recordar que “alguns poden pensar que és més simbòlica que real, però està demostrat que a les famílies els ajuda molt a superar el tràngol”.

 

El Racó dels estels és una zona enjardinada amb uns estels en els quals les famílies que ho desitgin poden inscriure el nom del seu infant. Per la seva banda, l’espai de cendres es tracta d’un lloc on dipositar directament el contingut de les urnes dels difunts incinerats i disposar d’un lloc on inscriure’l i recordar-lo. Aquesta fossa té capacitat per a més de 3.000 difunts i ja és força habitual en la majoria dels fossars.


  • Espai dol
  • Espai dol
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023