L’Ajuntament i Fundació Salas signen la cessió del dret de superfície de la promoció de 124 pisos de lloguer social

17 de març de 2023


El 25 de març s’inicien les obres amb la col·locació de la primera pedra i durant els 18 mesos d’edificació s’aprovaran les bases i el procés d’adjudicació dels habitatgesL’Alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll, i la patrona de la Fundació Salas, Clara Muñoz, han signat aquest matí, 17 de març, davant del notari de Cubelles, Sr. Tomás Viña, la cessió del dret de superfície del solar on Consistori i Fundació promouen la construcció de 124 pisos de lloguer social d’1 a 3 habitacions, plaça d'aparcament i d’entre 260 i 500€ de lloguer mensual, aproximadament.

 

Aquesta cessió permetrà que la Fundació Salas, a través de la constructora ConstruHabit, iniciï les obres de construcció de la primera promoció d’habitatge de protecció oficial en règim de lloguer social de Cubelles, el proper 25 de març. El tret de sortida serà la col·locació de la primera pedra, que portaran a terme Ajuntament, la Generalitat i les fundacions Salas i Nou Lloc, que promouen i gestionen l’equipament públic d’habitatge.

 

La cessió del dret de superfície és a 75 anys de forma gratuïta. Però a partir que es liquidi el crèdit hipotecari que la Fundació sol·licita per l’execució de la promoció o, com a molt d’aquí a 30 anys, l’Ajuntament passarà a ingressar 1,43€/m2 de sostre construït i la fundació haurà de reinvertir el 50% dels beneficis o excedents d’aquesta promoció en altres actuacions de foment de les polítiques públiques de lloguer assequible dins del terme municipal de Cubelles, sempre que hi hagi demanda.

 

El solar, l’únic que actualment té aquesta condició a l’ordenament urbanístic municipal, es troba situat a l’avinguda Onze de Setembre, entre el carrer del Clot del Bassó i l’avinguda del Prat. L’edificació té un termini de 18 mesos, durant els quals Nou Lloc, seguint els criteris de la Generalitat de Catalunya, redactarà les bases perquè les persones interessades en optar a un pis de lloguer social s’hi puguin inscriure.

 

Rosa Fonoll ha destacat aquest dijous 16 de març, en el programa de Ràdio Cubelles, l’Alcaldessa Respon, que la promoció d’aquests pisos de lloguer assequible “és una victòria per Cubelles. Una de les fites més importants dels darrers anys”. Mentre s’executen les obres, uns 18 mesos, la Fundació Nou Lloc i la regidoria d’Habitatge dissenyaran les bases d’adjudicació dels pisos per després fer el procés d’assignació “que pilota totalment la Fundació, tal i com fan en totes les promocions que lideren, amb el vist i plau de la Generalitat”.

 

Encara no s’han establerts els requisits concrets que s’han de complir per optar a un d’aquests 124 pisos, si bé prioritàriament estan adreçats a persones grans, joves i famílies monoparentals i monomarentals. “L’objectiu és facilitar l’accés a la vivenda d’aquests col·lectius molt perjudicats pels preus astronòmics del lloguer de mercat”, conclou Fonoll.

 

La Fundació Salas es farà càrrec de totes les etapes de la promoció, des de demanar la llicència, fer el projecte i l'obra, gestionar la tramitació burocràtica i l'explotació de la promoció durant 75 anys. "L'Ajuntament no perdrà mai la propietat del sòl i el municipi podrà tenir 124 habitatges de lloguer social", comenta Clara Muñoz. 

 

Les persones interessades han d’estar inscrites al registre de sol·licitants d'habitatge amb protecció oficial de Catalunya, que gestiona l’oficina comarcal d’Habitatge. "Quan haguem acabat la promoció, des de la Fundació Salas sol·licitarem la llista d'inscrits a l'Ajuntament i anirem cridant a la gent per odre de llista perquè, si els interessa, fem el contracte de lloguer", explica Clara Muñoz. 

 

Tota la informació relativa als habitatges de lloguer social de Cubelles es podrà anar consultant al web cubelles.cat/habitatge.


  • IMG_0180.JPG
  • DSC_0554.JPG
  • DSC_0529.JPG
  • Render pisos lloguer social
  • Render pisos lloguer social
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023