Col·locada la primera pedra de Cubelles: 124 pisos de lloguer social

25 de març de 2023


En les properes setmanes s’iniciarà la construcció dels habitatges, durant la qual s’aprovaran les bases i el procés d’adjudicacióLa promoció pública d’habitatge a Cubelles comença a prendre forma. Aquest dissabte, 25 de març, ha tingut lloc l’acte de col·locació de la primera pedra dels 124 pisos que es construiran al solar situat a l’avinguda Onze de Setembre, entre els carrers del Clot del Bassó i Rovira i Virgili.

 

L’acte ha comptat amb la participació del conseller de Territori de la Generalitat de Catalunya, Juli Fernández; l’alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll; la regidora d’Habitatge, Alexandra Corvillo; el president de la Fundació SALAS, Manel Rodríguez, i el president de la Fundació Nou Lloc, Pere Esteve. 

 

En les properes setmanes començarà l’edificació, que durarà 18 mesos aproximadament en els quals la Fundació Nou Lloc, que gestionarà el lloguers dels habitatges, redactarà les bases perquè les persones interessades en optar a un pis de lloguer social s’hi puguin inscriure, seguint els criteris de la Generalitat. La promoció constarà de pisos d’1 a 3 habitacions, plaça d'aparcament i el preu dels lloguers oscil·larà entre els 260 i 500€ mensuals, aproximadament.

 

L’Ajuntament i la Fundació Salas, van signar recentment davant de notari la cessió del dret de superfície del solar que permet a la Fundació, a través de la constructora ConstruHabit, iniciar les obres. La cessió del dret de superfície és a 75 anys de forma gratuïta. Però a partir que es liquidi el crèdit hipotecari que la Fundació sol·licita per l’execució de la promoció o, com a molt d’aquí a 30 anys, l’Ajuntament passarà a ingressar 1,43€/m2 de sostre construït i la Fundació haurà de reinvertir el 50% dels beneficis o excedents d’aquesta promoció en altres actuacions de foment de les polítiques públiques de lloguer assequible dins del terme municipal de Cubelles, sempre que hi hagi demanda.

 

El conseller de Territori, Juli Fernández, ha detallat que “la Generalitat aporta una ajuda econòmica de gairebé 6 milions d’euros per finançar el projecte i que pugui haver-hi una reducció de costos per tal que els preus del lloguer siguin més assequibles”.

 

L’alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll, s’ha mostrat molt satisfeta per poder fer realitat la primera promoció d’habitatge públic al municipi. “Aquesta obra és una victòria per la vila que ajudarà a garantir el dret a l’habitatge dels nostres ciutadans i ciutadanes i afavorirà la regulació dels preus de lloguer del mercat”.

 

Tal com ha destacat el president de la Fundació SALAS, Manel Rodríguez, “aquest edifici és el primer que fem a Cubelles i formarà part d’un projecte que estem implantant a tota Catalunya. La promoció de Cubelles és un exemple d’un model de col·laboració públic-privada que ens permetrà incorporar en el mercat uns habitatges de lloguer social amb unes condicions i qualitats excepcionals, tant pel que fa a materials com a la seva doble qualificació energètica AA+”.

 

En paraules del president de la Fundació Nou Lloc, Pere Esteve, “és un orgull i un plaer compartir aquestes experiències i projectes; tant amb l’Ajuntament que facilita l’accés al sòl, com amb la Generalitat que en facilita el seu finançament i subvenció. Amb aquesta col·laboració, podem posar al mercat habitatges socials per donar cobertura a les necessitats de la població”

 

Encara no s’han establert els requisits concrets que s’han de complir per optar a un d’aquests 124 pisos que estan adreçats, prioritàriament, a persones grans, joves i famílies monoparentals i monomarentals. No obstant, cal estar inscrit al registre de sol·licitants d’habitatge amb protecció oficial de Catalunya, que gestiona l’oficina comarcal d’Habitatge.

 

La regidora d’Habitatge, Alexandra Corvillo, ha senyalat que “aquest ha estat un dels projectes prioritaris de l’Ajuntament que dona resposta a l’objectiu de facilitar l’accés a l’habitatge dels col·lectius més perjudicats pels preus astronòmics del lloguer de mercat”. 

 

Tota la informació relativa als habitatges de lloguer social de Cubelles es podrà anar consultant al web cubelles.cat/habitatge.


 • Primera pedra HPO_1.JPG
 • Primera pedra HPO_2.JPG
 • Primera pedra HPO_3.JPG
 • Primera pedra HPO_4.JPG
 • Primera pedra HPO_6.JPG
 • Primera pedra HPO_5.JPG
 • Primera pedra HPO_7.JPG
 • Primera pedra HPO_9.JPG
 • Primera pedra HPO_8.JPG
 • Primera pedra HPO_10.JPG
 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
 • Plaça de la Vila, 1
 • 08880 Cubelles
 • Fax 938951023