Els municipis del Pacte del Penedès Marítim reivindiquen la gratuïtat de la C32 entre El Vendrell i Sitges

15 de setembre de 2023


Durant la reunió mantinguda avui s’han definit dos objectius estratègics: aconseguir el 100% de bonificació per tràfic recurrent entre El Vendrell i Sitges per la C32, i demanar més bonificacions al peatge de VallcarcaL’Alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll, ha participat avui a la primera trobada del Pacte del Penedès Marítim del curs polític, després de les eleccions municipals, per acordar les reivindicacions per la millora de la mobilitat.

 

Durant la trobada, els representants polítics i els agents socials i econòmics del Garraf i el Baix Penedès han definit dos objectius estratègics: aconseguir el 100% de bonificació per tràfic recurrent entre El Vendrell i Sitges per la C32, i demanar més bonificacions pel tràfic recurrent al peatge de Vallcarca.

 

Durant la reunió també s’ha acordat reivindicar una millora en el transport públic en clau interna de l’eix Penedès Marítim, entre El Vendrell i Sitges, i en clau externa, entre el conjunt de la vegueria del Penedès i l’àrea metropolitana de Barcelona.

 

Des del Pacte Penedès Marítim es demanarà una reunió amb la consellera de Territori, Ester Capella, per traslladar aquestes demandes, amb la voluntat de treballar amb complicitat i de ser constructius.

 

Segons la presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Mònica Gallardo, “malauradament el pas del temps està fent evident les mancances i els greuges en mobilitat del nostre territori respecte a la resta del país i, per tant, hem de treballar amb aquesta eina per buscar solucions en el conjunt de la societat”.

 

Per la seva part, Jaume Casañas, primer tinent d’alcaldia de Cunit, ressalta que “les solucions de mobilitat van lligades a la transformació de la C32 com a ronda del Penedès Marítim”.

 

El Pacte del Penedès Marítim està integrat pels ajuntaments de Vilanova i la Geltrú, Sitges, Sant Pere de Ribes, Cubelles, Canyelles, Olivella, Cunit, Calafell i el Vendrell, el Consell Comarcal del Garraf, el Consell Comarcal del Baix Penedès, Comissions Obreres, Unió General de Treballadors, la Federació d’Empresaris del Gran Penedès, el Consorci Sanitari Alt Penedès Garraf i l’associació ciutadana Xarxa Penedès Marítim. 


  • trobada Penedès Marítim.jpeg
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023