Cubelles amplia el servei de cangur gratuït per facilitar la conciliació de les famílies

14 de setembre de 2023


L’Espai Concilia obre nous espais, horaris i serveis, incorporant també un espai de reforç escolarL’Ajuntament de Cubelles continua la seva aposta per facilitar la conciliació a les famílies, ampliant aquest curs els serveis i l’abast de l’Espai Concilia. Impulsat en col·laboració amb el Consell Comarcal del Garraf, l’Espai Concilia és un servei de cangur adreçat a famílies amb menors de 3 a 14 anys amb l’objectiu de millorar el benestar de les persones encarregades de la criança dels fills. “L’objectiu del programa és facilitar temps a les famílies -i especialment a les dones, que malauradament encara són les que de forma majoritària es fan càrrec del gruix de la criança dels fills- per dedicar-lo al que considerin: a fer altres tasques o, simplement, al descans o les autocures”, segons ha explicat la regidora d’Igualtat, Núria Planas.

 

Aquest any, com a novetat, l’Espai Concilia s’ofereix als tres centres escolars del municipi, amb la voluntat d’acostar el servei a les famílies i afavorir-ne l’accés. D’aquesta manera, les escoles Vora del Mar i Mar i Cel oferiran també el servei, que es realitzarà els dimarts i dijous de 16.30 a 19.30 h. L’escola Charlie Rivel, per la seva banda, repeteix com a ubicació i enguany oferirà cangur els dilluns, dimecres i divendres de 16.30 a 19.30 h. Tanmateix, les famílies que ho necessitin poden accedir-hi a qualsevol dels centres, sense que hagi de ser, necessàriament, el de les seves filles i fills.

 

L’Espai Concilia estarà actiu també durant el cap de setmana, concretament els dissabtes al matí, en horari de 9 a 14 h al Centre Violeta.

 

Una altra de les novetats és la incorporació al servei d’un espai de reforç escolar, que estarà disponible a partir del mes d’octubre i que serà gestionat pels mateixos centres, que s’encarregaran d’escollir els infants en funció de les seves característiques i necessitats.  

 

L’Espai Concilia forma part de les accions del Servei d’Informació i Atenció a les Dones – SIAD del Consell Comarcal del Garraf i neix per donar resposta a les demandes d’informació i atenció de les dones, potenciar els seus processos d’autonomia i contribuir a la superació de totes les situacions de desigualtat de gènere, i està finançat pel Departament d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya.

 

 

Com accedir a l’Espai Concilia?

Per poder fer ús del servei, cal fer un registre prèviament al web del Consell Comarcal del Garraf. Un cop registrats, es pot sol·licitar el servei de cangur via correu electrònic: espaiconcilia@ccgarraf.cat o trucant al 938100410

 

Cada família pot demanar el servei de cangur en funció de les seves necessitats i horaris, amb un mínim de 30 minuts i un màxim de 3 hores al dia.

 

El servei de cangur també es pot sol·licitar quan una família no pot arriar a temps a recollir el menor a la sortida del centre escolar. En aquest cas, es pot avisar l’escola, que portarà els menors al servei, sempre que quedin places lliures.


  • espai concilia 1.jpeg
  • espai concilia 7.jpeg
  • espai concilia 2-1.jpeg
  • espai concilia 5.jpeg
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023