Balanç positiu d’una temporada de platges sense incidències remarcables

7 de setembre de 2023


L’Ajuntament agraeix la tasca i professionalitat del servei de socorrisme amb un acte d’homenatgeLa temporada de platges a Cubelles arriba al seu final sense incidències greus i sense cap ofegament.

 

L’Alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll i el regidor de Medi Ambient, Àlex Noheda, han visitat aquest dimarts els membres de l’equip de salvament, a qui han agraït la seva tasca i han fet entrega d’un diploma. Fonoll ha explicat que “estem molt satisfets de tancar una temporada sense cap ofegament i amb pocs incidents”, i ha posat en relleu la tasca de l’equip de socorristes, argumentant que “els bons resultats obtinguts no són casuals sinó que es deuen a la professionalitat de l’equip i a la bona tasca duta a terme, així com a la bona gestió per part de l’empresa Servitur, responsable del servei”.

 

Al llarg de l’estiu, l’equip de salvament ha hagut de realitzar tres rescats al mar, que s’han resolt favorablement. Pel que fa a la resta d’actuacions, el gruix principal ha estat l’atenció als mareigs i cops de calor. “La majoria de les sortides de rescat es deuen a imprudències i al fet que alguns banyistes no fan cas de les banderes ni les indicacions”, ha destacat Marc Rovira, coordinador del servei de salvament de les platges de Cubelles, que ha destacat també la reducció del nombre de picades de medusa i de peix aranya, respecte anys anteriors. Rovira ha posat el focus en la tasca de prevenció que duu a terme l’equip de socorristes, i que ha qualificat d’“essencial per evitar incidents greus”.

 

L’equip de socorristes ha comptat, aquesta temporada, amb una nova torre de vigilància instal·lada per l’Ajuntament, “que permet als vigilants més visibilitat i treballar amb millors condicions”, segons ha explicat Àlex Noheda, regidor de Medi Ambient i responsable de les platges. Noheda ha avançat que l’Ajuntament treballa en noves mesures de millora del servei de salvament de cara a l’estiu que ve. La principal mesura va dirigida a fer que els banyistes comprenguin el funcionament dels corrents marins, “una de les principals causes d’ofegament i, per tant, una de les nostres prioritats”, segons Noheda. En aquest sentit, l’Ajuntament preveu instal·lar panells informatius sobre els corrents a totes les platges.   

 

El servei de salvament, format per 15 socorristes, va començar a treballar a les platges de Cubelles el 15 de juny i finalitzarà el 15 de setembre. A partir d’aquest dia, les platges quedaran sense vigilància, motiu pel qual l’Ajuntament demana màxima precaució als banyistes.

 

 


  • IMG_0622.JPG
  • IMG_0682.JPG
  • IMG_0666.JPG
  • IMG_0687.JPG
  • IMG_0634.JPG
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023