La 8a setmana del consum promou valors de responsabilitat

10 de novembre de 2023


Es difondran consells sobre les compres per Internet, vist l’increment de consultes al Servei Públic de ConsumCubelles tornarà a promoure el consum responsable en el marc de la vuitena edició de la setmana dedicada a promoure bones pràctiques en el consum de productes de tot tipus i que coincideix amb la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. Aquest any concretament s’oferiran consells sobre les compres segures a internet, vist l’increment de reclamacions rebudes al Servei Públic de Consum.

 

L'objectiu és oferir un conjunt d’activitats i tallers adreçats a diferents públics per conscienciar del consum responsable i del nostre impacte com a consumidors a la Terra i al nostre entorn. Es cerca promoure una manera diferent i responsable de consumir just a les portes de les compres de Nadal. A la necessitat de comprar de manera més racional i equilibrada, s'hi suma el compromís de reduir la nostra petjada de carboni i avançar cada cop més cap un futurs net i mediambientalment sostenible.

 

Al llarg dels dies es concentraran un conjunt d'activitats organitzades pel Servei Públic de Consum i la regidoria de Medi Ambient. Igualment es posen en valor i s'inclouen al programa accions organitzades per entitats i empreses que treballen al municipi amb iniciatives que promouen la sostenibilitat i el compromís social. Col·lectius com l’associació Balukunda, Arba Sistema Litoral, Anèl·lides serveis ambientals marins i l’associació Entre Bicis.

 

No només es faran accions per la ciutadania i visitants sinó que també hi ha activitats adreçades a escoles i instituts, amb tallers escolars de temàtica de consum.

 

Seguint amb la iniciativa de fer un comerç de proximitat, es facilitarà uns vals de descompte per la compra de piles reutilitzables a la Ferreteria de l’Oscar.

La campanya es desenvoluparà entre el 17 i l’1 de desembre a xarxes socials, als mitjans de comunicació, al Mercat dels divendres i activitats a diferents localitzacions del municipi.


  • 8a Setmana Consum responsable
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023