El mercat setmanal continuarà acollint tallers de cuina gratuïts amb productes de proximitat

21 de juliol de 2025


Amb aquesta iniciativa es posa en marxa el pla pilot de sostenibilitat 'Mercats Sostenibles' amb l’objectiu de fomentar una bona gestió dels residus i de l’ús del plàstic



El mercat setmanal ha acollit el primer dels tallers gratuïts impulsat per la regidoria de Promoció Econòmica, el Servei Públic de Consum (OMIC) i Mercats de Cubelles. Entre les elaboracions que es s’han cuinat en aquest primer taller de plats freds hi ha el ‘Greenpacho’, un gaspatxo amb carbassó, i el carpaccio de meló. La regidora de Promoció Econòmica, Núria Planas, ha explicat que “l’objectiu és promoure una alimentació saludable i saborosa, a més de fomentar una cuina de mercat, de qualitat i elaboradora amb productes frescos”.

 

Amb aquesta proposta s’ha posat en marxa el pla pilot de sostenibilitat Mercats Sostenibles, finançat per la Diputació de Barcelona. El projecte inclou material de difusió per incentivar una bona gestió dels residus i de l’ús del plàstic, així com bosses reutilitzables per afavorir una compra de proximitat. Gràcies a aquest suport, durant la primera jornada s’han repartit una cinquantena de pissarres perquè els paradistes del mercat puguin anunciar els seus productes, s’ha facilitat informació als venedors i també s’han adquirit nous contenidors per a l’orgànica i la recollida selectiva.

 

L’Alcaldessa, Rosa Fonoll, ha valorat positivament la iniciativa, destacat que “és molt propera i ensenya a elaborar plats frescos i saludables, ideals per a la temporada d’estiu”. Els propers tallers de cuina seran de cremes calentes (21 de novembre) i de sopes i plats de cullera (5 de desembre).


  • Taller_mercats_1.jpg
  • Taller_mercats_2.jpg
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023