22 de gener de 2020
El ple rebutja una moció de Cs sobre la regulació dels patinets elèctrics i similars i posposa la modificació de l’ordenança municipal a l’entrada en vigor de la nova legislació estatal, actualment en tràmit
L’Ajuntament de Cubelles ha aprovat modificar el punt del seu conveni col·lectiu relatiu a les indisposicions mèdiques per tal d’evitar confusions en la seva aplicació. Segons que va explicar el responsable de l’àrea de Recursos humans, Jacob Capardon, durant la sessió plenària del mes de gener celebrada aquest dimarts, el redactat existent fins ara en un dels seus apartats podia donar peu a interpretacions diverses, de manera que, amb l’acord dels mateixos representats dels treballadors municipals, es va optar per una nova fórmula on s’estableix, literalment, el següent: “En cas d’indisposició d’un dia s’haurà de portar el justificant de la visita al metge; a partir del segon dia el justificant de visita ha de prescriure el temps de repòs de 48 o 72 hores, i al quart dia es portarà la baixa que s’haurà de presentar al Registre de la Corporació”. Tot i que el punt es va aprovar per unanimitat, des del PSC, la seva regidora Nuria Planas, va recriminar al govern que encara no s’hagués convocat la mesa negociadora amb els nous representants sindicals i va lamentar que darrerament “hagin marxat fins a onze treballadors els darrers mesos” i que “no se substitueixin baixes de llarga temporalitat”, entre d’altres qüestions. El regidor de l’àrea, Jacob Capardon, va reconèixer que existien diverses “problemàtiques” que s’han començat a solucionat amb convocatòries “que permetran crear noves borses laborals i acabar amb els interinatges”.
Al punt de les mocions, el ple de l’Ajuntament va rebutjar una proposta de Cs sobre la inclusió de Cubelles a l’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) atès que, segons va explicar la regidora de Benestar social, Alexandra Corvillo, actualment el govern ja ha iniciat els tràmits per formar-ne part malgrat que encara s’està a l’espera de conèixer el cost de la quota i els serveis que s’hi ofereixen. La seva companya, Trini Vicente, responsable d’Empresa i emprenedoria, va recordar, al seu torn, que l’Ajuntament ja estava fent un esforç pressupostari important de 140.00 euros anuals per tal de disposar del servei municipal d’autobús els set dies de la setmana. Prèviament, la portaveu de Cs, Ana Torralbo, va explicar que el seu grup havia rebut queixes pels horaris del bus municipal i que l’adhesió a l’AMTU permetria millorar les seves prestacions. Hi van votar a favor PSC, Cs i JuntsXCubelles; la CUP es va abstenir, i el govern es va manifestar en contra.
Així mateix, el ple també va desestimar una moció de Cs proposant una modificació de l’ordenança municipal de mobilitat per tal de regular els vehicles elèctrics de mobilitat personal, com patinets, bicicletes i monocicles, atès que el criteri dels professionals de la regidoria de Seguretat ciutadana recomana esperar a l’entrada en vigor de la nova legislació estatal, que actualment es troba en tràmit, per tal de poder, aleshores, adaptar la nova ordenança a la normativa superior. La responsable de l’àrea, l’alcaldessa Rosa Fonoll, va recordar que, igualment, l’actual text de mobilitat no permet la circulació d’aquests vehicles per la vorera. El punt es va rebutjar amb els vots a favor de PSC, Cs i JuntsXCubelles; l’abstenció de la CUP, i l’oposició del govern.
Finalment, el grup municipal de JuntsXCubelles va sol·licitar, per via d’urgència, que s’entressin a l’ordre del dia dues mocions més, una primera sobre la viabilitat d’instal·lar a les platges de la vila boies xucladores de microplàstics, i una segona oposant-se a la decisió de la Junta Electoral Central d’inhabilitar el president Torra i d’impedir que Oriol Junqueras pugui ser nomenat eurodiputat. Justament, el vot en contra d’ERC a la urgència d’aquesta moció va originar un intens debat amb el portaveu de JuntsXCubelles, que els hi va retreure que no acceptessin el seu debat i posterior votació malgrat referir-se, també, al president del seu partit. La regidora republicana, Ester Soler, va replicar que la seva oposició era amb les formes, ja que no es va informar de la intenció de presentar la moció a la comissió informativa, i no pas pel seu contingut. Un cop desestimada la urgència, les dues propostes passen a incorporar-se immediatament a l’ordre del dia de la propera sessió ordinària, prevista per al mes de març.