L’Ajuntament retira una norantena de peixos morts al Foix per una disminució de la salinitat

5 de juliol de 2024


Les oscil·lacions de salinitat, causades per tempestes de pluja o marines, formen part dels cicles naturals dels deltesL’Ajuntament està acabant de treballar en les tasques de neteja del riu Foix, després que aquesta setmana hagin aparegut una norantena de peixos morts. Hi ha algun punt de difícil accés on encara no s’ha pogut arribar, però s’espera que amb la mobilitat de les aigües els últims peixos puguin ser retirats en breu.

 

El regidor de Medi Ambient, Àlex Noheda, ha explicat que “tenint en compte que tots els peixos afectats són llises, excepte un llobarro, i que aquest episodi s’ha produït just després de les darreres pluges, es relaciona amb la disminució de la salinitat. Les llises són peixos d’aigua salobre i la salinitat baixa amb les aportacions de les pluges”. Noheda ha recordat que cap altra espècie s’ha vist afectada, al marge d’un llobarro. “Si la causa fos per eutrofització, que és l’increment de la concentració de nutrients en un ecosistema, o per contaminació no seria discriminatori entre espècies”.

 

L’augment o la reducció de la salinitat forma part dels cicles naturals dels deltes. “Quan en ecosistemes d’aigua estancada hi ha una aportació d’aigua dolça o salada, ja sigui causada per una tempesta de pluja o marina, la salinitat varia i hi ha peixos que toleren una certa salinitat. En funció d’aquestes oscil·lacions naturals que tenen els deltes es pateixen cicles com els que hem tingut”, conclou Àlex Noheda.


  • agent cívic desembocadura riu Foix
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023