Els Serveis Tècnics municipals emeten recomanacions per evitar contagis a les obres

16 d'abril de 2020


Les empreses que construeixen la biblioteca municipal i el sistema de reducció de sobreeiximents al riu Foix, tornen a la feina

L’Ajuntament de Cubelles, a través dels Serveis Tècnics municipals, han emès un conjunt de recomanacions sobre les mesures que cal complir en el nostre municipi per tal d’evitar la propagació i el contagi del coronavirus (Covid-19), en relació a les activitats relacionades amb obres. Així mateix, la regidoria està preparant la documentació que garanteixi les mesures sanitàries necessàries per permetre a les empreses que construeixen la biblioteca i el sistema vòrtex del riu Foix que reanundin l'activitat.

 

La norma general parla que les obres a cases i edificis ocupats pels seus usuaris estan prohibides, a no ser que es puguin sectoritzar. En aquests casos,s'han de seguir les instruccions recollides a l'ordre SND/340/2020, de 12 d’abril, per la qual es suspenen determinades activitats relacionades amb obres d’intervenció en edificis existents en las que existeixi risc de contagi pel Covid-19 per persones relacionades amb l’esmentada activitat, excepte "en les que, per circumstàncies de la sectorització de l'immoble, no es produeixi cap interferència amb les persones no relacionades amb l'activitat de l'obra" i "els treballs i obres puntuals que es realitzin [...] amb la finalitat de realitzar reparacions urgents d'instal·lacions i avaries, així com les tasques de vigilància”.

 

Per la seva banda, la Generalitat de Catalunya ha emès l'acord de govern 57/2020, en el qual es recullen una sèrie de mesures per protegir els ciutadans que han de tornar a treballar.

Es reprenen les obres municipals

En el marc del RD 463/2020, de 14 de març, que declarava l'estat d'alarma però que permetia la mobilitat per l'activitat laboral, i que va quedar suspesa entre el 30 de març i el 9 d'abril pel confinament total decretat per l'Estat espanyol, les obres de construcció de la biblioteca municipal i el sistema de reducció de sobreeiximents al riu Foix van quedar aturades. ara, un cop tornat a l'estat d'alarma inicial, les empreses que executen aquestes obres han anunciat a l'Ajuntament la seva intenció de reprendre-les

 

En aquest sentit, la regidoria d'Urbanisme ha requerit a les empreses tota la documentació sobre les mesures sanitàries a prendre al respecte. Un cop la complimentin, les obres es tornaran a posar en marxa. La construcció del sistema de reducció del sobreeiximent del riu Foix es troba a la seva recta final i, a més, cal acabar-la abans que comenci el període de nidificació de les aus autòctones que habiten a la desembocadura. 

 

També està finalitzada l'obra de construcció de l'enllumenat i sistema de reg dels jardins de Can Travé, a manca de la recol·locació d'uns pocs fanals que no es van pdoer posar per poder treure els arbres caiguts durant el temporal Glòria. 

 

Des de l'Ajuntament de Cubelles es fa una crida a les empreses a complir aquestes normatives de protecció als treballadors i les treballadores en el marc de les mesures de contenció de l'expansió del COVID19.


Obres biblioteca març 2020
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023