Obertes les inscripcions als Concursos de Mestres Xatonaires

1 de febrer de 2023


Se celebraran a la plaça del Castell el 26 de febrer, en el marc de la 21a Xatonada



La regidoria de Turisme ha obert les inscripcions per participar a la 21a edició del concurs de mestres xatonaires, que se celebrarà el 26 de febrer en el marc de la xatonada. Enguany, els concursos d’adult i infantil, que arriba a la dinovena edició, seran l’eix central dels actes que es completarà amb menús dedicats al xató en una catorzena de restaurants de restaurants de la vila.

 

Per participar dels concursos, que és gratuït, cal inscriure’s a l’Oficina municipal de Turisme de dimarts a dissabte de 10.00 a 14.00 h, o bé a través del formulari disponible a cubelles.cat/xatonada fins el 23 de febrer. Les places estan limitades a 30 adults i 25 infants.

 

Com a novetat, els premis del concurs de Mestres Xatonaires seran vals de l’Associació d’Hostaleria i Comerç de Cubelles per gastar en els establiments associats. El primer premi està valorat en 200 euros, el segon en 150 i el tercer en 100. Tots els participants rebran un davantal commemoratiu de la diada, que enguany s’ha encarregat de confeccionar a mà les persones voluntàries de l’associació Balakunda, a més del tradicional plat commemoratiu de la Xatonada.

 

Les normes de participació es poden consultar a cubelles.cat/xatonada i a l’Oficina Municipal de Turisme de Cubelles.

Tallers de xató a les escoles

Per la seva banda, l’associació Cubelles Comerç torna a les escoles de Cubelles per fer el tradicional taller de xató, entre l’alumnat de sisè de primària de l’escola Charlie Rivel, Vora del Mar i Mar i Cel els dies 22 i 24 de febrer. 

 

Les persones voluntàries ensenyen als joves cubellencs a fer la tradicional salsa i preparar un plat de xató, que després s’enduen a casa per tal de donar a conèixer entre les famílies aquest plat de la gastronomia del Garraf i el Penedès.

 

Bona part dels concursants de l’edició infantil del concurs de mestres xatonaires, oberta per a participants d’entre 8 i a 14 anys i que organitza l’associació, surten d’aquests tallers.

 


  • Cartell Xató 2023
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023