Obert el termini per presentar candidatures al guardó ‘Empreses Origen Garraf’

15 de novembre de 2022


És una iniciativa del Pacte per a l’Ocupació del Garraf, de la que forma part l’Ajuntament de CubellesFins el 21 de novembre  es poden presentar candidatues als guardons Empresa Origen Garraf. Aquests premis, impulsats el 2019 per la mesa del Pacte per a l’Ocupació del garraf, té per finalitat reconèixer l'esforç i la dedicació de persones físiques i jurídiques, públiques i privades, per estimular comportaments professionals que treballin en pro de l’arrelament al Garraf i de la millora de l’ocupació de les persones.

 

Per poder optar a un dels guardons cal estar ubicats al Garraf amb una antiguitat mínima de 5 anys. D’acord amb les bases, el jurat valora les empreses que treballen amb proveïdors locals, que fomenten la contractació de col·lectius vulnerables i apliquen mesures de conciliació i formació envers el seu personal. A més, també té una major puntuació la col3laboració amb les activitats promogudes per les administracions de la comarca, l’aposta per la sostenibilitat i l’aplicació de polítiques de millora contínua.

 

Les empreses interessades tenen fins a les 15.00 h. del proper 21 de novembre a través del formulari web que trobareu a la pàgina dels premis. La gala de lliurament es durà a terme el 29 d’aquest mateix més, al Foment Vilanoví (19.00 h.)

El Pacte per a l’Ocupació del garraf

El 31 de juliol de 2018 els ajuntaments de Canyelles, Cubelles, Olivella, Sant Pere de Ribes, Sitges i Vilanova i la Geltrú, l’Agència de desenvolupament Node Garraf, els sindicats UGT i CCOO, la Federació Empresarial del Gran Penedès, l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Vilanova i la Geltrú (UPC), el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i el Consell Comarcal del Garraf van signar el Pacte per a l’Ocupació del Garraf 2018-2020.

 

El Pacte és un instrument per al desenvolupament concertat de les actuacions en l’àmbit de l’ocupació al Garraf que mitjançant un procés de participació ampli i transversal ha identificat 5 línies d’actuació i 19 mesures a desenvolupar. Una de les mesures que es planteja, és la d’oferir “Incentius a les empreses”.

 

En paral·lel i de manera complementària, des de NODE Garraf s’organitza, amb una periodicitat anual, els Simposi Garraf, que són unes jornades d’economia i estratègia de la comarca. Fruit de les diferents edicions s’han publicat sengles Quaderns cadascun dels quals és un compendi de les propostes d’actuacions sorgides en les ponències i que s’orienten a aconseguir un nou marc estratègic per al territori.

 

És en el desenvolupament de la mesura d’ “Incentius a les empreses” del Pacte per l’ocupació del Garraf que s’han integrat algunes de les propostes que recull el Llibre blanc de l’economia i s’ha considerat fer un reconeixement a les empreses que tenen una vinculació especial amb el territori del Garraf. Empreses arrelades, que tenen una major implicació en la millora de l’ocupació de les persones dels nostres municipis i en el desenvolupament econòmic de la comarca. Es pretén posar en valor el treball d’aquestes empreses com a referents d’una gestió implicada en l’entorn i les persones i per tant més sostenible i més socialment responsable.


  • origen empresa
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023