Adéu al pregoner i ex regidor Salvador Estalella

16 de setembre de 2022


Va pronunciar el pregó de l'any 2017 i va ser regidor en la transició i en les primeres eleccions democràtiques de 1979El polifacètic cubellenc Salvador Estalella i Montané ha mort aquesta matinada, als 90 anys d'edat. Nascut el maig de 1932 a Can Travé, del qual el seu pare i ex alcalde republicà va ser l'administrador, en Salvador va ser regidor de l'Ajuntament de Cubelles en els anys de la transició i també a les primeres eleccions democràtiques, l'any 1979, amb la candidatura 22 encapçalada per Joan Fernández.

 

Però Salvador Estalella ha estat, sobretot, un home de "cultura, de pagesia, d'associacionisme, d'implicació, de poble, de Cubelles". Així el definien la Gemma Sánchez i l'Anna Morcillo en l'entrevista que acompanyava el programa de Festa Major 2017, en motiu de la seva designació com a pregoner de la vila. 

 

La seva trajectòria professional va estar centrada en la pagesia, inciant-se a Cal Gallifa, i va aprendre l'ofici de barber, abans d'incorporar-se a la Pirelli l'abril de 1954, després de completar el servei militar a Cartagena. Tot i treballar a la fàbrica, en Salvador mai va abandonar la seva feina de pagès junt a la seva dona, la Roser Giralt, que era filla dels masovers de Mas Escarré de Baix i amb la qual va ser pare de la Vinyet, la Montse i la Goretti. Molts són els cubellencs que encara recorden la fruiteria que regentaven, amb els productes de collita pròpia, al carrer de Víctor Balaguer i al mercat setmanal de Cubelles.

 

Membre actiu del Grup de Teatre del Casal de Cultura, del Grup d'Estudis Cubellencs Amics del Castell i patró de la Fundació Estapé, entre d'altres, en Salvador era un habitual de la dramatització dels poemes guanyadors dels premis Víctor Alari, de Ràdio Cubelles, de la representació d'Els Pastorets o de les lectures dramatitzades del Grup de Teatre del Casal de Cultura, al qual deixa orfe de la seva profunda veu. 

 

Des de l'Ajuntament de Cubelles traslladem el més sentit condol a les seves filles i nets, així com a familiars i amics per aquesta pèrdua. DEP.

 

 


  • Salvador Estalella pregó 2017
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023