Un defecte estructural de l’escala original del Charlie Rivel fa més de 40 anys provoca un retard a la seva reconstrucció

31 d'agost de 2022


La direcció del centre, Ensenyament i l’Ajuntament estan treballant en la reubicació de grups per iniciar el curs amb la màxima normalitatLes obres de reconstrucció de l’escala de connexió de dos patis de l’escola Charlie Rivel s'allargaran després que durant el procés d’enderroc hagi sortit un problema estructural, derivat d’una mala execució de l’escala i dels murs perimetrals originals fa més de 40 anys. Des de l’Ajuntament de Cubelles i la direcció de l’escola Charlie Rivel, amb el vist i plau del departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, estan ultimant la redistribució dels espais educatius del centre per fer front al fet que ha calgut inhabilitar part del pati, la qual cosa ha deixat inaccessibles tres edificis.

 

Les obres, que havien d’estar enllestides abans de començar el curs, necessiten una major actuació “perquè un cop enderrocada l’escala hem vist que aquesta no presentava fonamentació i l'armat dels murs no era l'adient”, ha explicat el regidor d’Espai Públic, Josep Maria Hugué. En aquest sentit, l’Ajuntament té clar que “cal prioritzar la seguretat de tota la comunitat educativa i es realitzarà una escala plenament segura”. També durant el procés de construcció “serem molt curosos en totes les mesures de seguretat". Per això tot l'entorn es tancarà amb una estructura metàl·lica cega, que aïllarà l'entorn de l'obra de la resta de l'escola. Finalment, ha demanat “comprensió i disculpes per les molèsties a la comunitat educativa per aquest imprevist que, afortunadament, no ha tingut cap conseqüència greu”.

 

Des dels Serveis Tècnics municipals van programar l’obra per realitzar-la entre els mesos de juliol i agost. Les feines consistien en l’enderroc i desenrunament de l’escala i la construcció d’una de nova i, finalment en una tercera fase, cobrir-la. Però en el procés d’enderroc es va veure que l’antiga escala no presentava fonamentació i que el pati estava suportat per un muret, sense armadura, que no compleix la normativa constructiva i que feia que l’obra no complís totes les mesures de seguretat. De fet, en retirar part de l’escala una part del mur que contenia terres del pati es va esfondrar degut a que aquest no estava armat ni ben dimensionat, ni executat adequadament.

 

Així, els tècnics municipals van refer el projecte amb els nous càlculs estructurals i van realitzar una contractació d’urgència. Aquesta obra, que permetrà disposar d’una escala totalment segura i que compleixi la normativa vigent necessita de la instal·lació prèvia d’un mur de contenció que té un forjat que necessita un mes per assentar-se abans de poder posar-hi càrrega al damunt.

 

En detectar-se la problemàtica es va contactar amb la direcció de l’escola per informar-los de la situació i per establir un pla de contingència, per tal de poder redistribuir l’alumnat dels edificis afectats per l’obra en altres espais mentre que es completa la construcció. En aquest sentit s’ha mantingut dues reunions entre la direcció del centre, el departament d’educació i l’Ajuntament per tal de redistribuir a l’alumnat i que podria comptar de forma provisional amb l’espai destinat al nou Espai Jove, les obres del qual estan a la recta final.

 

 


  • Escala Charlie Rivel
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023