Cubelles tindrà una línia regular d’autobús a principis del 2003

3 de desembre de 2002



El servei del bus local es podria posar en funcionament entre els mesos de gener i febrer, després de l´exitosa prova pilot d´aquest estiu.L’Ajuntament de Cubelles té previst posar en funcionament una línia regular d’autobús al municipi. El regidor de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament de Cubelles, Antonio Peregrina, ha avançat que el nou servei de bus entrarà en funcionament a principis de l’any 2003, entre el gener i el febrer. Però abans de tot, l’Ajuntament de Cubelles ha de presentar el reglament del servei en el proper ple de desembre, i posteriorment caldrà aprovar una partida pressupostària per tal de finançar la línia d’autobús. El regidor de Dinamització també ha destacat que “s’espera que el pressupost del 2003 entri en vigor el més aviat possible per poder comptar amb la partida pressupostària que ha de finançar el bus”.

De moment el govern municipal no ha concretat quina és la partida pressupostària que es destinarà al nou servei de bus. Segons Antonio Peregrina, el govern municipal està realitzant un estudi a partir de la prova pilot que es va fer a l’estiu: “Estem estudiant la prova pilot que es va fer durant l’estiu i de moment no tenim xifres, també dependrà de les empreses que vulguin assumir aquest servei i de les possibilitats que plantegin en funció d’horaris i recorregut, però la idea del govern municipal és seguir el model de la prova pilot”.

Antonio Peregrina ha valorat positivament la prova pilot que es va fer durant els mesos d’estiu i ha destacat el fet que l’Ajuntament de Cubelles ha rebut un número important d’instàncies de persones que es mostraven satisfets amb la prova pilot que es va fer el juliol, agost i setembre i que demanaven que no finalitzés el servei.

El regidor de Dinamització Econòmica també ha ressaltat el fet que el servei de bus beneficiarà un sector de la població, entre el que es troben els joves i la gent gran que han de desplaçar-se de les urbanitzacions a l’estació del ferrocarril. “Els joves i la gent gran no tenen transport per desplaçar-se i el bus urbà anirà orientant a aquests col·lectius que tenen unes necessitats concretes”, ha explicat.

D’altra banda, el regidor cubellenc avança que el recorregut anirà de Mas Trader fins al Corral d’en Cona, però tindrà algunes variacions durant els mesos d’hivern. “El sector platja no quedaria inclòs, concretament el recorregut del bus passaria per Mas Trader, primer i segon sector; Corral d’en Cona, centre del poble, estació del ferrocarril i la parada de bus que es troba a la carretera, i durant els mesos d’estiu es faria el mateix recorregut però també s’inclouria la zona de la platja”. Des del govern municipal de Cubelles també es vol destacar que el bus urbà servirà per connectar els ciutadans amb altres mitjans de transport com pot ser el tren o els autobusos interurbans.

El regidor de Dinamització de l’Ajuntament de Cubelles ha afegit que encara s’han d’acabar de treure conclusions de la prova pilot de l’estiu per acabar de definir els horaris del servei de bus. El govern municipal té molt clar que els horaris del bus urbà hauran d’anar en funció dels horaris dels autobusos interurbans que surten de l’estació de tren.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023