Renovat l’enllumenat de la zona de la Mota de Sant Pere i el Clot del Bassó

6 de març de 2023


La substitució de més de 400 lluminàries per unitats LED i la incorporació de reguladors de nivell permeten una major eficiència energèticaLa regidoria d’Espai Públic i l’empresa de manteniment del servei d’enllumenat, Rubatec, han completat la renovació de l’enllumenat del barri de la Mota de Sant Pere i el Clot del Bassó. L’acció s’emmarca en les tasques de millora de l’eficiència energètica que està duent a terme en diverses zones del municipi.

 

La principal actuació en aquesta zona ha consistit en la renovació de 405 lluminàries de vapor de sodi per unitats LED, que suposen un important estalvi energètic, i que tenen una temperatura de color de 3000ºK i potències que van de 45 a 88W per lluminària. La instal·lació s’ha dut a terme després de la realització d’un estudi lumínic per valorar les necessitats de cada carrer.

 

Les noves lluminàries incorporen un regulador del nivell que ofereixen els fanals, podent-se ajustar la intensitat de llum i consum en funció de l’afluència de públic en els vials del municipi per tal de reduir la contaminació lumínica. Aquesta tecnologia se suma als sistemes de telegestió dels quadres d’enllumenat que permet fer enceses en remot, modificació d’enceses i apagades, gestió de fonts d’alimentació de les noves lluminàries LED i control de consums.

 

La potència instal·lada actualment, amb el canvi a tecnologia LED, se situa a 22kW, menys de la meitat que anteriorment, que era de 49kW. Aquesta reducció de més del 50% de la potència instal·lada permetrà baixar la contractada per tots els subministraments d’enllumenat públic i reduir sensiblement el cost municipal.

 

Addicionalment els nivells lumínics, actualment, són molt superiors als anteriors. Amb la tecnologia de descàrrega la gran majoria de carrers de la zona estaven per sota del 10 LUX i amb nivells de uniformitat per sota del 0,4, a més a més, l’índex de reproducció cromàtica era molt baix.

 

Les feines de renovació de l’enllumenat públic s’han dut a terme en les diferents zones del municipi on encara hi havia lluminàries de vapor de sodi. S’han substituït a la zona Marítima i a la rambla de Pau Casals.

 

Totes aquestes millores formen part de les feines adjudicades a l'empresa Rubatec, guanyadora de la licitació del servei d'enllumenat públic pels propers 8 anys i poc més de 3,4 milions d’euros. La nova adjudicatària assumeix els serveis de manteniment preventiu, la renovació i instal·lació anual de l’enllumenat de nadal, la renovació amb tecnologia LED de més de 1.800 fanals i una actualització de línies per import de 557.000 €.

 

Josep Maria Hugué, regidor d’Espai Públic, es mostra satisfet per l’evolució de les feines de renovació de l’enllumenat. “Per una banda, estem aconseguint millorar el nivell lumínic dels carrers a la vegada que baixem el cost i la contaminació”, explica Hugué.

 

Per atendre incidències 24 hores:

  • Rubatec. Telèfon: 93 225 94 60.
  • A través de l’aplicació gratuïta ‘Línia Verda Cubelles’.

  • Enllumenat La Mota 2.JPG
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023