Comencen les obres de la fase 1 del pla de millora de la via pública i l'accessibilitat

17 de juny de 2022


En les properes setmanes s'arranjaran les voreres, l'asfalt i l'accessibilitat dels carrers de diversos sectors del municipiEl 13 de juny van començar les obres de la primera fase del Pla de millora de la via pública i l'accessibilitat, que coordina la regidoria d'Espai Públic. L'actuació arrenca amb l'obra civil del carrer d'Ausiàs March i passeig de Narcís Bardají i s'anirà desenvolupant al llarg dels carrers més necessitats de manteniment de la zona del Bardají (Poeta Cabanyes, Molí de Baix, Antoni Gaudí, Ausiàs March, dr. Flèming, pg. Narcís Bardají, Charlie Rivel, Paris i pg. Fluvial), nucli antic (Horts, Raval, Rec, Joan Pedro i Roig, Víctor Balaguer i Joan XXIII), Mota de Sant Pere - Clot del Bassó (cantonada del Clot del Bassó-Prat de la Riba; l'av. Jaume I entre Ramon Llull i Av. del Prat; i i l'encreuament entre av. Pompeu Fabra i av. del Prat) i altres sectors del municipi com la carretera del Corral d'en Tort i la carretera Vella de Cubelles i el carrer de Mas Peirot (La Solana). 

 

Les obres, que executa l'empresa Asfaltos y Construcciones Elsan SA per import d'1,3 milions d'euros, comencen amb l'enderroc de voreres i vorades existents, l'excavació i formació de rasa per previsió d'instal·lacions, l'enderroc de l'asfalt per ampliació de cantonades i la reparació d'asfalt afectat per les arrels d'arbrat, l'ampliació de cantonades per afavorir el pas de vianants i la renovació de voreres i vorades. Finalment, es realitzarà el fresat de l'asfalt i el reasfalt dels carrers, incloent els guals i la senyalització per a vianants. La part d'asfaltatge dels carrers es realitzarà ja al setembre, per tal d'evitar realitzar aquestes feines en uns període d'altes temperatures i molta afluència de persones. 

 

El regidor d'Espai Públic, Josep Maria Hugué, ha destacat la importància d'aquesta actuació, que complementa les ja executades per l'Ajuntament de Cubelles entre 2018 i 2020. "Hem pogut realitzar una anàlisi de l'estat de la via pública i això s'ha traduït en el pla de pavimentació asfàltica i accessibilitat, que es divideix en dues fases, i que també contempla les necessitats establertes al Pla d'Accessibilitat municipal", explica Hugué. La voluntat del Govern és "completar aquesta primera fase abans de començar el darrer trimestre de l'any, i mentrestant licitar la segona fase". 

 

Asfaltos y Construcciones Elsan SA ha estat l'adjudicadora de la licitació gràcies a la seva oferta un 10% per sota del preu de sortida (poc més 1,4M€) i per les millores ofertades, entre les quals destaquen l'execució de l'asfaltat del dipòsit municipal de vehicles, l'ampliació de l'asfaltat en 5.000m2 i la instal·lació de 50 punts de reducció de velocitat. L'empresa, a més, ja havia realitzat treballs per a l'Ajuntament de Cubelles amb resultats molt satisfactoris. 


  • Pla d'asfaltat i accessibilitat
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023