Cubelles participa en una nova trobada de la Taula de seguiment del Pacte per l’ocupació del Garraf

5 de maig de 2022


La regidoria d’Ocupació treballa en una nova sessió d’speed dating per posar en contacte empreses i persones que cerquen feinaEl regidor d'Ocupació, Narcís Pineda, acompanyat de la tècnica municipal, van assistir el 3 de maig a la Taula de seguiment del Pacte per a l'ocupació del Garraf, en el qual es van tractar aspectes relatius al foment de l’ocupació a la nostra comarca.

 

La taula, en la que estan tots els agents socials i econòmics del Garraf, va valorar temes com línies de subvencions, relacionades amb els ajuts Next Generation, o les primeres conclusions de la taula de l’automoció, que es va celebrar recentment i en la que segueix treballant.

 

Un dels aspectes rellevants, especialment per a la formació de joves professionals en diversos sectors i oficis, és la problemàtica de manca de places als cicles de formació professional. La Taula ha treballat molt en aquesta problemàtica, que la Generalitat de Catalunya està mirant de solucionar ampliant places de cicles formatius de grau mig. A la comarca del Garraf començaran el proper curs de relacionats amb l’estètica, agrari, farmàcia, sanitària, bàsquet i socorrisme.

 

També es va tractar la problemàtica dels prop de 300 persones afectades pel tancament de la fàbrica Mahle i de les quals 180 persones estan en recerca activa de feina. El Servei d’Ocupació de Catalunya està treballant en polítiques actives per tal de donar-los una nova sortida laboral.

Noves accions per fomentar l’ocupació a Cubelles

A nivell local, des del departament d’Ocupació s’està preparant una nova edició de l’speed dating, enfocat a l’hostaleria que és “on tenim més demanda per part de les empreses i, especialment, de joves”, ha explicat el regidor Narcís Pineda. Aquestes són trobades ràpides on els aspirants a assolir un lloc de feina disposen de tres minuts per tal de posar en valor el seu perfil professional. 

 

Amb la regidoria de Joventut, que també encapçala Pineda, s’han realitzat recentment unes sessions d’orientació per a joves relacionats amb l’hostaleria. La finalitat és oferir tècniques de recerca de feina i recursos perquè les persones joves s’obrin pas en el mercat laboral. “Volem donar sortida a aquests joves que han participat de les sessions en un sector en què hi ha molta demanda”, ha explicat Pineda.


  • Pacte per l'ocupació del garraf
  • Speed Dating corresponent al 2018
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023