L’Ajuntament projecta la construcció de 150 pisos de lloguer social a la zona de la Mota de Sant Pere

21 de març de 2022


La primera fase de les obres, que executarà la Fundació Salas, donaria inici aquest any i contemplarà 56 habitatgesEl departament d’Habitatge, depenent de la regidoria de Benestar social, està ultimant els detalls de la construcció de 150 pisos de lloguer social. La regidora Alexandra Corvillo ha explicat que “la primera fase contemplarà la construcció de 56 pisos en règim de lloguer i les obres podrien començar a finals del present 2022”.

 

El projecte està arrencant i, per tant, encara no es coneixen els detalls dels requisits que caldrà complir per poder optar a un d’aquests 56 pisos, però Corvillo ha explicat que “els tècnics municipals i els de la Fundació Salas ja han començat a treballar tant per la construcció com pel procés d’assignació”. La Fundació Sales, que és la cooperativa designada per COHABITAC, amb qui recentment s’ha signat el conveni per impulsar la construcció d’habitatge dotacional a la vila, ha fet diverses promocions al Garraf. Els habitatges es construirien al terreny destinat a aquests usos a l'avinguda Onze de Setembre cantonada ambv el carrer del Clot del Bassó, a la zona de la Mota de Sant Pere-Clot del Bassó. 

Garantir el dret d’accés a l’habitatge

Però la construcció de pisos de lloguer no és la única acció en la que treballa la regidoria de Benestar social per pal·liar els problemes d’accés a l’habitatge de la població de Cubelles. “Des de fa uns mesos tenim oberta una bossa de cessió d’habitatge de lloguer a través del programa Reallotgem.cat”, ha recordat Corvillo.

 

Els titulars que compleixin amb els requisits establerts gaudiran dels beneficis fiscals que ofereix l’Ajuntament en relació a la bonificació del 95% de l’Impost de Béns Immobles (IBI), així com dels avantatges del programa Reallotgem.cat de la Generalitat:

  • Durada del contracte 5 anys.
  • En el moment de la formalització del contracte, l’Agència d’Habitatge de Catalunya tramitarà el pagament de l’import global corresponent a totes les mensualitats del contracte, fins al màxim de 18 mesos.
  • A més, durà a terme el seguiment de les persones concessionàries de l’habitatge i el control dels pagaments dels cànons i les rendes fins a la formalització del contracte.

Les persones que disposin d’habitatge per incorporar-lo a la bossa poden informar-se al mail: habitatge@cubelles.cat.

 

Tot ho fem amb la voluntat que l’accés a l’habitatge, que ara mateix representa el 60% dels ingressos, no escanyi econòmicament a les famílies de Cubelles”, ha conclòs Corvillo.


  • Reunió fundació sales
  • Imatge aèria de la Mota de Sant Pere
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023