La guia Tasta Cubelles 2022 agrupa tota l’oferta gastronòmica de Cubelles

1 de febrer de 2022


La regidoria de Turisme, comerç i fires ha confegit un producte en paper i digital per donar a conèixer els restaurants de la vila



La ciutadania i els visitants de Cubelles ja disposen d’una nova eina per tal de conèixer l’oferta gastronòmica del municipi. La regidoria de turisme, comerç i fires, al capdavant de la qual està la regidora Trini Vicente, ha presentat aquest dimarts 1 de febrer la guia Tasta Cubelles 2022. Guia de restauració amb la presència de l’Alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll, i Àlex Vilches, de La Vermuteria La Festa.

 

Aquesta guia neix de la necessitat d’oferir informació sobre els establiments de restauració i allotjament a les persones que visiten la vila, ateses les nombroses consultes que es fan en aquest àmbit a les oficines de turisme del municipi. D’aquesta necessitat recollida a les memòries de turisme va sorgir la proposta de fer un recull de tots els establiments i editar una guia amb informació bàsica dels establiments, adreça, tipus de menjar, telèfon i un codi QR que direccioni a la web, carta o xarxa social d’aquesta empresa.

 

Rosa Fonoll ha destacat que la guia neix “de la petició de la ciutadania i els visitants de les oficines de turisme, que la pregunta que més formulen és on poden anar a dinar”. La primera regidora cubellenca confia en què els pocs restaurants que no hi són en aquesta primera edició s’animin “perquè es poden anar incorporant i s’anirà renovant la revista perquè volem fomentar i facilitar l’accés a la gastronomia local”.

 

Per la seva banda, Trini Vicente considera que “era molt adient fer la guia”, que recull 84 restaurants dividits per zones perquè sigui més fàcil i dinàmica la seva consulta. “Hem fet una aposta per la digitalització de la guia, tot i que es podrà trobar a les oficines de turisme i a l’Ajuntament en format paper, perquè hem de ser responsables amb el medi ambient”, explica Vicente. En aquest sentit s’ha inclòs un decàleg de turisme responsable per fomentar els bons hàbits en el consum de recursos naturals en les visites a la nostra vila.

 

Com a representant de la restauració i l’hostaleria local, Àlex Vilches, propietari de la Vermuteria La Festa, ha volgut “felicitar a l’Ajuntament per la iniciativa perquè facilita molt que els no residents coneguin el nostre gremi i on anar a dinar”. Alhora confia que serà “útil per als residents que no ens coneixen i als quals els facilitarà l’accés a l’oferta gastronòmica”.

 

En total hi ha 84 establiments repartits per zones: nucli antic, passeig Marítim, Mota de Sant Pere i la Marina de Cubelles. La zona del nucli antic, que abraça 31 establiments, s’identifica amb la imatge del castell i inclou informació de les rutes urbanes. La zona de la Mota de Sant Pere (13 negocis) s’il·lustra amb la foto aèria del búnquer i es dona informació de la platja. Al passeig Marítim, que s’identifica amb la platja Llarga, hi ha 20 establiments i La Marina de Cubelles uns altres 20 restaurants es mostren darrera la foto de la platja de Les Salines  amb foto de la platja també i 20 restaurants.

 

A la guia es pot trobar informació de les dues associacions de comerciants i hostaleria del municipi i de l’aplicació Cubelles Comerç i el decàleg de turisme responsable amb els consells per gaudir de Cubelles de manera responsable, sostenible i preservant el medi ambient.

 

La guia es pot trobar a les oficines de turisme i en format digital, el qual permet clicar al damunt de l’establiment i es marcarà directament el telèfon del restaurant. La idea és renovar anualment la guia per poder incorporar nous establiments i anar-la modificant amb la informació rebuda pel sector.


  • Tasta Cubelles. Guia restauració
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023