L'Ajuntament aprova tres modificacions de crèdit que permetran mobilitzar 2,1MEUR per a inversions

17 de novembre de 2021


La sessió plenària de novembre es manifesta de forma unànime contra totes les violències masclistes 

El ple ordinari de l’Ajuntament de Cubelles corresponent al mes de novembre ha aprovat aquest dimarts dia 16 tres modificacions de crèdit que permetran disposar de 2.105.215,71 euros per a inversions a la via pública, zones verdes, serveis socials, activitats culturals, juvenils, integració europea i l’adequació de l’habitatge ubicat a la Casa Zafra, just a sobre del Centre Violeta, per tal d’habilitar-lo com a tres pisos d’emergència social. Segons va explicar el regidor d’Hisenda, Raül Mudarra, la major part d’aquests ingressos provenen de la liquidació del pressupost 2020 mentre que la resta, 164.387,71 euros, corresponen a una reassignació dels comptes generals d’enguany a petició de la regidoria de Benestar social. Els tres punts van tirar endavant amb el suport dels grups del govern (UC, ERC, CeCP i CUP), PSC i JuntsXCub i l’oposició de Cs, que va votar en contra arran d’algunes objeccions palesades per la interventora municipal en el global de la despesa dels pressupostos actuals. Mudarra, però, el va emplaçar a concretar atès que les casuístiques que expliquen les anotacions de la responsable tècnica del departament “poden ser molt variades”.   

 

Prèviament, la sessió plenària havia aprovat per unanimitat el calendari fiscal 2022 mentre que, posteriorment, el debat es va centrar en la pròrroga del Pla Local de Joventut 2018-2021, que es va avalar per unanimitat després que el regidor de l’àrea, Narcís Pineda, expliqués que calia allargar-lo un any per tal que el nou document ja es redacti adaptat al futur espai jove que s’ubicarà a l’antiga llar d’infant L’Estel. Tant el PSC com Junts van donar el seu suport malgrat comminar el govern a accelerar l’habilitació de l’equipament.

 

Contra totes les violències masclistes

El ple de Cubelles també va tirar endavant per unanimitat tant el manifest institucional del 25N contra totes les violències envers les dones com una moció presentada pel PSC en la mateixa línia. Així mateix, al torn de control, es va aprovar amb l’únic vot en contra de Cs una proposta del govern d’adhesió al manifest de municipis afectats pel projecte d’ADIF de construcció de pantalles acústiques al seu pas per la via del tren a bona part de la línia costanera de Tarragona i Barcelona, Cubelles inclosa. L’objectiu és esmorteir el sorolls dels combois al seu pas pels nuclis urbans malgrat que la solució plantejada per l’empresa pública no satisfà els pobles i ciutats immiscits per l’impacte paisatgístic i les afectacions en la trama urbana que implica.

 

Finalment, es van rebutjar tres mocions de Cs, una sol·licitant la creació d’una oficina local de gestió dels fons europeus que no va prosperar per l’oposició de la resta de grups en estar-se creant ja una d’abast comarcal; una segona relativa a la conservació i senyalització de camins tradicionals que només va obtenir el seu suport i l’abstenció de JuntsXCub, i una tercera encaminada a fomentar habitatge social que no va tirar endavant per la suma dels vots del govern enfront els de l’oposició. La regidora de Benestar social, Alexandra Corvillo, va assegurar que les polítiques d’habitatge “són una cursa de fons que vam encetar a començaments de mandat i que ben aviat donaran els seus fruits” i que l’aprovació del text plantejat per la formació taronja “ens faria retrocedir en les gestions que hem dut a terme fins ara”.


  • Sessió plenària del mes de novembre de 2021
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023