La setmana de la Gent gran conclou amb una emotiva gala a Can Travé

22 d'octubre de 2021


L’estreno del reivindicatiu documental 'Gent gran, generació de futur'; el nomenament de Tomàs Ivern i la Maria Roig com a padrí i padrina de la Gent gran 2021; la sorpresa als assistents del grup 'Fem Pinya'; i el recital de poesia de la tendre i coneguda per tota la gent gran de la vila, Isabel Molina, van ser alguns dels ingredients d’aquesta diadaLa setmana de la Gent Gran de Cubelles va concloure el passat 8 d’octubre amb una emotiva i entranyable gala als jardins de Can Travé. La tradicional festa d’homenatge a les persones grans de la vila, condicionada enguany per la pandèmia sanitària, va estrenar el documental Gent gran, generació de futur que va arrencar les llàgrimes dels assistents.

 

Abans, la vetllada va endegar amb la benvinguda de la regidora de la Gent gran, l’Alexandra Corvillo, qui va tenir unes paraules de reconeixement per la especial lluita d’aquest col·lectiu durant la crisi sanitària, tal com mostra el documental dirigit per la productora Planeta Comunica. A més, va voler subratllar “continuareu sent un dels eixos principals de les accions polítiques d’aquest govern”. Per la seva banda, Rosa Fonoll, Alcaldessa de la vila, es va adreçar “des del cor a tots vosaltres per dir-vos que sabeu que ens teniu al vostre costat per tot allò que necessiteu.” Després del visionat del documental es van realitzar dues dinàmiques grupals carregades de tendresa entre tots els assistents de la gala. Aquests havien d’expressar l’emoció que els havia evocat el visionat del vídeo editat per Planeta Comunica i escriure una dedicatòria, o paraula, pels avis de les dues residències de gent gran del municipi, que per motius sanitaris no van poder assistir aquest any.

 

El relleu el va prendre la poetessa Isabel Molina, que acompanyada a la guitarra per Paco Heredia, va pujar a l'escenari per recitar uns versos escrits de la seva pròpia mà i adreçats a les persones grans de la vila que van viure amb ella els primers mesos de confinament. Molina va ser la treballadora municipal que va realitzar els primers 700 contactes telefònics a la gent gran de Cubelles la primera setmana de confinament, al març de 2020. A més, va coordinar el servei municipal d’assistència domiciliària i seguiment emocional a les persones de la tercera edat format per voluntaris i la brigada municipal durant els mesos més durs de la pandèmia.

 

Posteriorment, va tenir lloc l’elecció del padrí i la padrina. La regidora, Alexandra Corvillo, i l’alcaldessa, Rosa Fonoll, acompanyades pel pintor cubellenc Angel de Lorenzo, van nomenar a Tomàs Ivern Vidal, de 94 anys, i a Maria Roig Rull, de 90 anys, com a padrí i padrina de la Gent gran de Cubelles 2021. 

 

I abans de la culminació de la gala, el lliurament de la safata amb un aperitiu individual i el concert de Serrat, Tributo Flamenc@, es va viure un dels moments més màgics de la nit. Els membres del grup Fem Pinya van pujar a l’escenari per tal de compartir amb els assistents el que significa per a ells i elles formar part de l’innovador projecte per combatre la solitud no volguda, el qual va captar l’atenció de mitjans de comunicació com TVE a Catalunya. Es tracta de persones que en la majoria de casos viuen soles, presenten alguna malaltia derivada de la seva edat avançada i que gràcies al projecte Fem Pinya han recuperat la il·lusió per viure, creant vincles socials entre ells. A dia d’avui poden dir que se senten acompanyats i feliços, tal com van anar explicant un per un sobre l’escenari.


 • gala gent gran (4).jpeg
 • gala gent gran (10).jpeg
 • gala gent gran (6).jpeg
 • gala gent gran (7).jpeg
 • gala gent gran (3).jpeg
 • gala gent gran (5).jpeg
 • gala gent gran (9).jpeg
 • gala gent gran (8).jpeg
 • gala gent gran (1).jpeg
 • gala gent gran (2).jpeg
 • Icone facebook
 • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
 • Plaça de la Vila, 1
 • 08880 Cubelles
 • Fax 938951023