Es posa en marxa un nou sistema de control de rosegadors al clavegueram municipal

16 d'abril de 2021


Un dispositiu amb una trampa que actua les 24 h. mitjançant sensors permetrà mitigar la proliferació d'aquests animalsLa regidoria de Salut impulsa un nou sistema de control de plagues de rosegadors al clavegueram municipal. Es tracta d'un dispositiu digital i mòbil que actua les 24h. del dia mitjançant sensors intel·ligents que identifiquen els exemplars que circulen per les canonades del sistema municipal d'aigües residuals. Es tracta d'una trampa automàtica, sense cap risc per a les persones i respectuosa amb el medi ambient, que s'activa quan els sensors detecten la presència de rosegadors ja sigui per moviment o per la calor que desprenen.

 

El dispositiu reporta contínuament informació sobre l'activitat i el nombre de captures realitzades, fet que permet extreure dades per avaluar la taxa d'èxit i poder configurar el control de plagues en un àmbit geogràfic superior a la ubicació de la trampa, que s'adapta a diferents diàmetres i pot moure's d'una ubicació a una altra depenent de les necessitats planificades o els problemes detectats per la presència de rosegadors a la via pública.

 

A Cubelles, s'ha realitzat una prova pilot d'aquest sistema intel·ligent del novembre de 2020 fins al gener de 2021. Un cop analitzades les dades, el servei es troba actualment en funcionament amb resultats plenament satisfactoris.


  • tapa claveguera
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023