Divendres arrenca la XXVI edició de la Verema amb la presència del conseller d’Agricultura

3 de setembre de 2013


Es mantenen els actes més tradicionals i s’incorpora la figura del fadrins de la Pubilla i l’Hereu



La XXVI edició de la Festa de la Verema obrirà portes aquest divendres, a partir de les 19h. El convidat d'honor d'enguany és el conseller d'agricultura, ramaderia, pesca, alimentació i medi natural, l'Hble. Sr. Josep Ma. Pelegrí, qui acompanyà a l'Alcaldessa del municipi, Mònica Miquel, la regidora de Turisme, Anna Martínez i la resta d'autoritats pel recorregut al recinte de la Festa.

 

La Festa segueix tenint en les degustacions de vi, cava i gastronomia el seu eix vertebrador. Tot i això, la voluntat de la regidoria que encapçala Anna Martínez és dotar a la celebració d'un caràcter més tradicional. En aquest sentit, s'ha potenciat novament l'acte d'elecció de la Pubilla i l'Hereu, recuperant les figures adultes, i incorporant els fadrins. Aquests seran tres parelles de catalans que acompanyaran a les Pubilles i els Hereus en tots els actes oficials.

 

Divendres, després de la inauguració de l'audició i ballada de sardanes amb l'Agrupació Sardanista Anella Oberta, guanyadora del títol de la Sardana de l'any, hi haurà el lliurament dels premis Pàmpols de Plata. Aquests guardons reconeixen la dedicació i el treball de diverses persones relacionades amb el món de la pagesia, el vi i el cava. Seguidament, arribarà un dels actes més concorreguts, com és la trepitjada del raïm i el tast del primer most. La jornada de divendres acabarà amb el jazz de Username & the passwords i un concert amb dj's.

 

La jornada de dissabte arrencarà amb la trobada de col·leccionistes de plaques de cava, que ja s'ha fet un forat en el calendari de l'especialitat. A la tarda, amb els estands novament oberts, arribaran les activitats per als infants. A les 10,30h tindrà lloc el nomenament de la Pubilla i Hereu, que enguany recupera la seva modalitat adulta. Abans de les actuacions del So what quartet i els vilanovins Yataghan, l'Associació d'Hostaleria i Comerç de Cubelles farà el sorteig de la seva campanya d'estiu, de 10 vals de 300€.

 

Degustacions de vi, cava i gastronomia
Com ja es va introduir l'any passat, les consumicions de vi, cava i gastronomia no es faran mitjançant tiquet. Cada expositor dispensarà i cobrarà els seus productes directament, mentre que les tradicionals copes commemoratives de la festa es vendran en dos estands de l'organització al preu d'1,5€.

 

Tots els expositors que hi participen són del municipi de Cubelles:

 

Degustacions de vi i cava

  • Associació de col·leccionistes de plaques de cava
  • Associació gastronòmica i cultural El Mirador del Garraf
  • Què bo
  • El Racó d'en Pinilla
  • Explorer
  • Kbe Kbo
  • Mesón barbacoa
  • Xof

 

Degustacions de gastronomia

  • Associació gastronòmica i cultural El Mirador del Garraf
  • El Racó d'en Pinilla
  • Explorer
  • Kbe Kbo
  • La Salseta
  • Mesón barbacoa
  • Xof

 

Postres
Kbe Kbo

 

Activitats paral·leles

Durant els dos dies hi haurà un petit mercat de pagès i mercat artesà, així com l'exposició d'eines de la masia, a càrrec de Francesc Pujadas, i les demostracions d'oficis cubellencs a càrrec d'Anselm Cabús i Virgilio Serna.

 

L'associació Tres Tombs de Cubelles també disposarà d'una carpa i col·labora a la festa amb l'exposició de carruatges.

 

El diumenge hi haurà la III Cursa de la Verema 2013 – Puig de Tiula, organitzada per l'associació Activa't Cubelles. Les inscripcions i tota la informació de la cursa es pot trobar a la pàgina web de l'entitat.

 

Presentada la Paulina, les postres de la Verema
La regidora de Turisme, Anna Martínez, va presentar en roda de premsa les noves postres de la Festa de la Verema, amb la presència de la filla del fill il·lustre cubellenc Paulina Schumann, que hi dóna nom. La Paulina és una creació del mestre pastisser cubellenc Jaume López, de la pastisseria Kbe Kbo, que ha explicat que "feia temps que tenia entre cella i cella fer unes postres amb productes típics de la Verema". El nom del dolç va sorgir del mateix pastisser.

 

Les postres de la Verema es podran tastar en l'estand del Kbe Kbo durant la XXVI edició de la Festa. La presentació en societat es realitzarà el divendres dia 6 de setembre, un cop finalitzat el lliurament dels premis Pàmpols de Plata 2013, amb la presència del creador, Jaume López, i de la Paulina Schumann, artista de circ i filla del fill predilecte Charlie Rivel que dóna nom a les postres. Les postres se serviran acompanyades d'un xarrup de marc de cava i una petita peça de xocolata, amb la silueta del pallasso Charlie Rivel.

 

La idea és que aquestes postres esdevinguin un referent i sigui instaurat per a pròximes edicions de la festa, amb l'objectiu de promoure la Verema i el municipi de Cubelles, de la manera "més dolça possible". Per això, les properes setmanes, el Kbe Kbo i totes les pastisseries i restaurants del municipi que ho desitgin podran oferir a la seva clientela la Paulina.

 

Els ingredients són:

  • Base de massa brisa amb cobertura de xocolata
  • Confitura de maduixa
  • Crema catalana
  • Pa de pessic caramel·litzat
  • Mar de cava
  • Raïm

 


  • Presentació postre la Paulina
  • Postres La Paulina
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023