La promoció de 124 pisos de lloguer social va prenent forma

23 de gener de 2023


La Fundació Salas preveu iniciar les obres dins del primer trimestre de l’anyLa Fundació Salas ha presentat un primer esborrany del projecte arquitectònic de la construcció de 124 pisos de lloguer social a Cubelles davant la regidoria d’Habitatge i els Serveis Tècnics municipals, que han proposat algunes esmenes i millores. Entre aquestes, destaca un nou disseny de la zona d'estacionament, la construcció d'un local social per a l'associació de veïns del Nou Marítim o canvis en l'orientació de les façanes.

 

La regidora d'Habitatge, Alexandra Corvillo, s’ha mostrat satisfeta “perquè els promotors les han acceptat pràcticament totes i els nostres tècnics creuen que el resultat arquitectònic de la promoció serà molt atractiu”. La principal millora té a veure l’aprofitament de la zona d’aparcament en superfície, que tindrà una pèrgola que combinarà plaques solars i vegetació “que ajudarà, per una banda, a millorar la visual de l’estacionament i, per l’altra, contribuirà a l’eficiència energètica no només de les zones comunes, sinó també dels 124 pisos que hi construirem”. A més, dins de la promoció "s’hi instal·larà un local social per a l'associació de veïns del Nou Marítim", segons va confirmar l'Alcaldessa, Rosa Fonoll. Altres propostes municipals, que la Fundació Salas està estudiant, tenen a veure amb l’orientació de les façanes dels quatre edificis.

 

La Fundació presentarà aviat el projecte arquitectònic esmenat i des de l’Ajuntament l’hem d’aprovar i tramitar la llicència d’obres, per tal que dins del primer trimestre d’aquest any comenci la construcció”, ha detallat Corvillo confirmant que s’estan complint els terminis que s’havien marcat. Un cop comencin les obres aquestes tenen una durada aproximada de 18 mesos i tindrà pisos d’una (24), dos (84) i tres habitacions (16), tots amb terrassa. Dels de dues habitacions, un 4% estaran destinats a persones amb diversitat funcional i tots disposaran de la màxima categoria energètica.

 

Paral·lelament, la Junta de Govern Local ha aprovat definitivament el dret a superfície a favor de la Fundació Salas, que ha de permetre a la mateixa la constitució de la hipoteca, juntament amb les subvencions rebudes per la Generalitat, l’Estat i la Unió Europea, per poder iniciar de les obres de la primera promoció de pisos de lloguer social de Cubelles. Amb la consolidació d’aquest document també es refermen els acords als quals es va arribar amb la promotora sense ànim de lucre, que estableixen un preu de lloguer dels allotjaments que no superi en cap cas els 5,76€/m2 ni els 2,89€/m2 respecte a les places d’aparcament, que s’incrementarà anualment amb l’IPC. La cessió del dret de superfície és per 75 anys i a partir del moment en què s’hagi amortitzat el préstec que se sol·licita per a la seva construcció o al cap de 30 anys de l’escriptura la fundació passarà a abonar un cànon d’,43€/m2 de sostre construït i haurà de reinvertir el 50% dels beneficis en altres actuacions de foment de les polítiques públiques de lloguer assequible dins del terme municipal de Cubelles, sempre que hi hagi demanda.

 

Els tràmits per optar a un pis de lloguer social encara no estan oberts, però les persones interessades és important que estiguin inscrites al registre de sol·licitants d'habitatge amb protecció oficial de Catalunya, que gestiona l'Oficina Comarcal d'Habitatge del Garraf abans que s'obri el termini per inscriure's al procés de designació de vivendes. 


  • Pisos de lloguer social (simulació virtual)
  • Solar destinat a habitatge social
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023