Entra en funcionament la reforma de la deixalleria municipal

28 de novembre de 2022


El nou equipament està ubicat al mateix indret de l’avinguda Onze de Setembre i manté l’horari habitualEl passat 25 de novembre va entrar en funcionament les noves dependències de la Deixalleria municipal, després de quatre mesos d’obres. Aquestes han consistit en la remodelació i modernització del punt de recollida de residus amb l’objectiu de millorar la confortabilitat i usabilitat de les seves instal·lacions, oferint un accés més àgil i autònom a les persones usuàries.

 

Les obres han permès incrementar la capacitat d’emmagatzematge dels residus i  optimitzar la distribució dels elements fixes i estructurals, reforçant l’enllumenat de l’espai i la senyalització del recinte.

 

Entre les noves construccions destacar el nou magatzem de residus especials i d’aparells elèctrics i electrònics, la nova caseta per al personal de la deixalleria, la nova zona de porxada i una plataforma elevada d’aportació de residus que facilita la mobilitat de càrrega i descàrrega dels vehicles quan van a dipositar residus. Així mateix, les noves dpednències

 

L’acte d’inauguració va comptar amb la participació de l’Alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll, i el regidor de Medi Ambient, Josep Maria Hugué, així com del president de la mancomunitat Penedès-Garraf, ens que gestiona l’equipament, Sergi Vallès.

 

Josep Maria Hugué, regidor de Medi Ambient, va destacar la importància “de disposar d’unes instal·lacions més eficients, on podrem gestionar més quantitat de residus i de manera més ordenada”. Tot i aquestes millores, el Consistori cubellenc espera que la Mancomunitat completi la licitació de la gestió de les deixalleries del territori, en la que treballa. “Tenim un número d’usuaris molt elevat, una de les que més de tota la Mancomunitat. Amb la nova licitació tindrem un millor control d’accessos, perquè ens hem trobat que ve gent no empadronada a Cubelles que li és més fàcil portar els residus aquí que al seu poble d’origen”, explica Hugué.

 

Per la seva banda, Fonoll va destacar que “tot i l’espai és el mateix, s’ha optimitzat molt i és un espai pioner a la comarca a la que no li manca de res, fins i tot un espai per a reciclar residus que pot generar llocs de treball”. Sergi Vallès, president de la Mancomunitat Penedès-Garraf, va destacar la importància de “reciclar, tant per motius mediambientals com per l’elevat cost que té la gestió dels residus tant pel cost energètic com dels cànons de la UE”. En aquest sentit, també va destacar que la deixalleria de Cubelles, com les noves que es remodelin properament al territori, tindrà una gestió de “tot allò que va a les andròmines, perquè es puguin reutilitzar reduint així allò que vagi als abocadors”.

 

L’horari d’atenció al públic de les noves instal·lacions és de dilluns a divendres de 10.00 a 13.00 hores i la tarda dels dijous també de 15.00 a 19.00 hores. Els dissabtes, l’horari és de 9.00 a 13.00 i de 15.00 a 19.00 hores. La deixalleria es troba ubicada a l'Av. Onze de Setembre, s/n (cantonada amb C. Clot del Bassó) i el telèfon és el 663 76 96 94.

 

Les obres han suposat una inversió de 205.000 euros, finançats conjuntament per l’Ajuntament, que n’ha aportat una mica més de la meitat del cost, prop de 106 mil euros, i per l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), que ha participat amb la quantitat restant, mitjançant una subvenció atorgada a la Mancomunitat Penedès-Garraf, com a entitat gestora del servei.

 

La Mancomunitat Penedès-Garraf està impulsant un nou model de deixalleries municipals, en línia amb l’equipament cubellenc, que aposta per instal·lacions més funcionals i que permetin potenciar la reutilització dels residus en els propers anys.


  • Deixalleria
  • Deixalleria
  • Deixalleria
  • Deixalleria
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023