L'Ajuntament trasllada a Llega700 una queixa per les interferències generades a la TDT per l'encesa d'un repetidor de telefonia 5G

27 de juliol de 2022


Cal trucar al 900 833 999 i reclamar la instal·lació gratuïta d'un filtre que solucioni les emissionsL'Ajuntament de Cubelles ha traslladat a l'entitat Llega700, que treballa amb les operadores de telefonia per solucionar les afectacions a la recepció de TDT per les emissions de la tecnologia 4G i 5G, per l'afectació que pateixen els veïns del nucli antic i l'Eixample en la recepció de la televisió des del passat dilluns 25 de juliol. El Consistori ha demanat a Llega700 que prengui les mesures oportunes i urgents per evitar aquestes interferències, ja sigui aturant el repetidor o accelerant la instal·lació gratuïta dels filtres que les evitin.

 

Llega700 va comunicar divendres 22 de juliol la propera posada en marxa d'una antena 5G al municipi, però sense concretar-ne les dates. En la mateixa comunicació facilitava uns materials per difondre entre la ciutadania les possible interferències, traslladant la responsabilitat d'informar als usuaris de les possibles afectacions, quan els ajuntaments no disposem de competències en matèria de telecomunicacions. 

 

A més, el fet que aquesta posada en marxa es produeixi en ple mes de juliol dificulta que els tècnics que destina l'entitat per solventar aquesta problemàtica siguin insuficients i la incidència s'allargui en perjudici de la ciutadania de Cubelles.

 

Malgrat la queixa i a l'espera que l'entitat Llega700 informe de com procedirà per resoldre les interferències, les persones afectades poden trucar gratuïtament al telèfon 900 833 999 per demanar una solució. Així mateix, es pot obtenir més informació al web https://www.llega700.es


  • Llega700
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023