El 15 de juny arrenca oficialment la temporada de platges

15 de juny de 2022


Contractat l’abalisament del litoral de la platja per evitar la presència humana en la zona de nidificació d’espècies protegides de la desembocadura del riu Foix i que es mantindrà tot l'anyLa regidoria de Medi Ambient té gairebé tot a punt perquè aquest dimecres, 15 de juny, arrenqui oficialment la temporada de bany a les platges de Cubelles. A banda dels serveis de salvament, que per segon any realitzarà Servitur Salvament SL que va rebre una valoració molt positiva per les persones usuàries l’estiu passat, enguany s’ha avançat la instal·lació de la major part de les dutxes, passarel·les i lavabos al llarg dels prop de quatre quilòmetres de platja del municipi.

 

"Els punts d’ombra de les plataformes accessibles s’instal·laran després de Sant Joan per evitar algun incendi per l'ús de la pirotècnia la nit de la revetlla", ha explicat el regidor de Medi Ambient Josep Maria Hugué. El que sí que es mirarà que entri en funcionament aquest cap de setmana són les cadires amfíbies

Salvament marítim

El servei de salvament i socorrisme entra en funcionament de forma diària fins al 15 de setembre,  de dilluns a diumenge de 10.00 a 18.00 h. i hi haurà punts de vigilància a totes les platges, amb diferents tipus d’elements.

 

A la platja Llarga, a més del mòdul de socorrisme, el servei es prestarà amb una cadira i un mòdul avançat de vigilància. A la platja de la Mota de Sant Pere estarà instal·lat el segon mòdul de socorrisme i salvament, i la vigilància es portarà a terme des d’un Víctor (cadira de fusta amb rampa) a la zona sud de la platja, un punt avançat de vigilància i una nova torre de socorrisme a la zona nord. Els dos Víctors restants estaran ubicats a les platges de Les Gavines i Les Salines.

 

El personal de l’empresa també s’encarregarà de la gestió del servei del bany assistit amb cadira amfíbia per persones amb mobilitat reduïda, que es prestarà a la platja Llarga i a la de la Mota de Sant Pere a poder ser a partir d’aquest proper cap de setmana. El que no es posarà fins passat Sant Joan són les àrees d’ombra de fusta, per evitar accident amb l’ús de la pirotècnia de la nit més curta de l’any.

Dutxes i rentapeus

En total hi haurà dutxes distribuïdes entre platja Llarga (6), la Mota de Sant Pere (8), Les Salines (2) i Les Gavines (1). Totes elles ja estan en funcionament, amb l’excepció d’una que per problemes tècnics no s’ha pogut posar en marxa. El que enguany s’ampliarà són els rentapeus independents de les dutxes, ja que és un dels serveis més demandats per les persones usuàries.

 

Pel que fa als lavabos, a la platja Llarga n’hi ha dos, a la Mota tres i a Les Gavines un altre.

Abalisament de les platges

Per la seva banda, la Junta de Govern ha adjudicat a l’empresa Serveis i Obres Marítimes Rodà SL la instal·lació d’un sistema d’abalisament permanent tot l'any que delimiti l’espai litoral de la desembocadura del riu Foix i el diferenciï de les zones reservades al bany i als usos d’oci i recreatius dels espais naturals en què nidifiquen espècies protegides, com el corriol camanegre i les aus i la vegetació de l'espai natural.

 

Amb aquest abalisament a l’interior de l’aigua, que es mantindrà tot l’any, s’afegeix al ja existent a la zona terrestre per minimitzar els accessos no permesos i compatibilitzar l’activitat humana amb les dinàmiques naturals i de la fauna salvatge. Aquesta mesura té l’objectiu de millorar les poblacions d’espècies protegides com el mateix corriol camanegre que ha vist disminuït el seu hàbitat natural per múltiples factors. Entre ells la utilització del seu hàbitat per altres usos humans, i en especial l’alteració dels espais de tranquil·litat que fan possible la seva evolució favorable i reproductiva com espècie.

 

Aquesta acció també es complementa amb la col·laboració amb GEPEC, per a la protecció i seguiment de l’espècie en el seu hàbitat a Cubelles.


  • Corriol camanegre a Cubelles
  • Socorrisme 2021
  • Platja Llarga
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023