Cubelles segueix apostant per la sostenibilitat mitjançant els distintius pel compromís per la qualitat Biosphere

3 de maig de 2022


El segell reconeix les pràctiques respectuoses en l’àmbit ambiental, econòmic i sociocultural



Cubelles ha rebut set distintius de compromís per la qualitat Biosphere en l’acte que es va celebrar el passat 29 d’abril al Xalet del Nin de Vilanova i la Geltrú per reconèixer les empreses i entitats del Garraf que treballen anualment per implantar pràctiques respectuoses en l’àmbit ambiental, econòmic i sociocultural. L’Alcaldessa de Cubelles, Rosa Fonoll, va encapçalar la delegació cubellenca de serveis i empreses municipals.

 

Reediten els seus segells l’Ajuntament de Cubelles, com a destinació, i els serveis municipal de l’Oficina de turisme, l'Exposició Permanent del Pallasso Charlie Rivel, i les platges Llarga i de la Mota. Pel que fa a les empreses locals que han rebut el guardó, renova el distintiu el càmping La Rueda i s’estrena Descoberta, que gestiona la casa de colònies de Can Foix. Per la seva banda, Finques Ferrer disposa també del distintiu de la Carta Europea de Turisme Sostenible.

 

Com a novetat de l’edició d’enguany hi ha la inclusió, dins dels criteris de valoració per atorgar la concessió de les guinguetes, el disposar de certificats o distintius de qualitat turística com ser Punts d'Informació Turístic (PIT), Biosphere, Carta Europea de Turisme Sostenible i altres certificats de qualitat aportats pels licitadors. Un procés que és a punt de completar-se.

65 distintius a la comarca del Garraf

Un total de 65 empreses i entitats han rebut el certificat Biosphere. L’acte va comptat amb la presencia de la diputada de turisme de la Diputació de Barcelona, la Sra. Abigail Garrido, la gerenta de serveis de turisme de la Diputació de Barcelona, la Sra. Soledad Bravo i la presidenta de NODE Garraf, la Sra. Rosa Huguet.

 

El programa Biosphere va ser impulsat per la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona l’any 2017, del que l’agència de desenvolupament econòmic NODE Garraf és l’ens gestor al territori.

 

Les empreses i entitats que formen part del Biosphere Garraf demostren cada any el seu compromís amb el desenvolupament d’un model de turisme responsable i accessible, orientat a la millora de la sostenibilitat de la comarca i del seu teixit empresarial, amb la renovació, aquest mes d’abril, de la Certificació Biosphere.

 

Aquesta certificació l’atorga l’Institut de Turisme Responsable, organització internacional que promou des de fa més de 20 anys el turisme responsable a tot el món, soci de l’Organització Mundial del Turisme (OMT) i del Global Sustainable Tourism Council (GSTC); els seus criteris estan alineats amb el compliment del 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides, en el marc de l’Agenda 2030.


  • Biosphere 2022
  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023