El nombre de visitants a les oficines de turisme de Cubelles creix un 40% respecte a l’estiu de 2020

11 d'octubre de 2021


En total s’han atès 1.314 consultes mentre que l’ocupació ha fregat el 70%, deu punts per sobre de la temporada passadaCubelles segueix consolidant-se com a centre de referència turística d’excel·lència. Així, el nombre de visitants a les dues oficines de turisme de la vila ha arribat a les 1.314 persones durant els mesos d’estiu (433 a l'Oficina de Turisme del Castell i 917 al Punt d’Atenció Turística de la Platja Llarga), el que suposa un increment del 40% en relació al mateix període de l’any passat. Concretament, s’han atès persones residents al municipi, així com visitants i turistes, principalment famílies procedents de Barcelona, la seva àrea metropolitana i la resta de Catalunya. En menor mesura, també s’ha registrat presència de persones d’arreu de l’Estat i de caire internacional, bàsicament d'origen francès. El principal motiu de les visites era la demanda d’informació turística, llocs d’interès i activitats, tant de Cubelles com de l’entorn més immediat, sobretot orientada als infants. Així mateix, han crescut les peticions d’itineraris per recórrer caminant o amb bicicleta.

 

Ocupació al 68%

D’altra banda, l’ocupació hotelera ha crescut un 10% en relació a l’estiu de 2020, situant-se en un 62% el mes de juliol i un 74% el d’agost. Segons els responsables dels establiments, s’ha notat un descens del turisme internacional compensat pel domèstic alhora que s’ha detectat un canvi tendència a l’hora de tancar les reserves, enguany amb menys antelació que altres anys.

 

Des de la regidoria de Turisme, comerç i fires, encapçalada per Trini Vicente, s’ha impulsat el programa d’activitats El Foix en família centrat en la conscienciació de la preservació i conservació dels recursos naturals del municipi. Així, tots els dimarts i dijous s’han organitzat amb diferents empreses d’educació ambiental del territori tallers i formacions de caixes niu, petits animalons, plantes aromàtiques, corriol camanegre, ajudem a les tortugues... En total, hi han pres part gairebé 500 persones, obligant, fins i tot, a elaborar llistes d’espera a causa de la seva bona acceptació.

 

A més, també s’han intensificat les visites a la desembocadura del Foix, que van passar a fer-se tots els diumenges; la passejada etnobotànica i taller de cosmètica natural, cada primer diumenge de mes, i les sortides a la recerca de l’abellerol. Finalment, des de l’Oficina de Turisme també es va preparar tota mena de material turístic adreçat als assistents de les diferents regates de vela organitzades pel Club Marítim Cubelles, especialment el campionat estatal de finals de juliol.


  • Icone facebook
  • Icone impressora
Logotip CC Ajuntament de Cubelles
  • Plaça de la Vila, 1
  • 08880 Cubelles
  • Fax 938951023